Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Revanche Speelsters onder 17

KNVB Media
KNVB Media
27 februari 2013, 16:06

Foto:

,,Heel blij”, was de debuterende Lisanne van Gurp met haar doelpunt in de oefeninterland tegen Noorwegen. Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar won mede door haar treffer woensdagmiddag in Vianen met 2-1.

In het eerste duel van de tweeluik rekende Noorwegen met maar liefst 2-5 af met Oranje en op het veld van vv Brederodes startte Noorwegen nu opnieuw sterk. Volwassen spelend en fysiek sterk leek het opnieuw de sterkste ploeg.

Van Gurp koelbloedig

Onder 17 kwam pas halverwege de eerste helft voor het eerst voor het doel van de Noorsen en waar Lineth Beerensteyn nog nipt voorlangs schoot, was de verrassing groot toen Lisanne van Gurp uit het niets 1-0 maakte. Na een diepe bal van Lucie Akkerman dook ze prompt alleen voor de Noorse doelvrouw op en schoot de bal koelbloedig in de linkeronderhoek.

,,Lucie wees al een beetje in de diepte, zo van, lopen. Dus toen ging ik”, aldus de 15-jarige Van Gurp, over de bal die vanuit de achterste linie lang onderweg was. ,,Maar toen ik eenmaal voor de keeper stond wist ik, die ga ik maken.”

Akkerman maakt zelf de 2-0

Terwijl Noorwegen vooral daarna met corners gevaarlijk bleef, maakte Akkerman er op slag van rust zelfs 2-0 van. Na een vrije trap vanaf rechts van Corine Peels kon de Noorse doelvrouw de bal niet controleren, waarna de aanvoerster van dichtbij binnen werkte.

Noorwegen speelde vervolgens een veel mindere tweede helft. Van Gurp: ,,We bleven compact spelen. Er kwamen bij Noorwegen ook wat andere speelsters in en ze gingen tactisch anders spelen. Maar ik denk ook dat die 2-0 een beetje voor een domper zorgde.”

Voorbereiding EK-kwalifcatie

De tegentreffer had Oranje dan ook aan zichzelf te wijten. Doelvrouw Kelly Steen liet zich in de luren leggen en legde tien minuten voor het einde aan de rand van het zestienmetergebied Cesilie Andreassen onnodig neer. Synne Jensen, die maandag al drie treffers voor haar rekening nam, had ook vanaf elf meter geen moeite om het net te vinden.

Ondanks dat Noorwegen in de laatste tien minuten nog twee ballen op de lat schoot, kon Onder 17 de Noorsen daarna van zich afhouden, waarbij Van Gurp zelfs nog een kansje kreeg op 3-1. ,,Maar ik schoot de bal net te ver voor me uit”, aldus Van Gurp, die zag dat de keepster vervolgens snel ingreep.

Het duel werd gespeeld als voorbereiding op de tweede ronde van het EK-kwalificatietoernooi van 7 tot en met 12 maart in België. Daar moet het Denemarken, Duitsland en het gastland achter zich houden. ,,Het is daarom wel lekker dat je nu met een overwinning afsluit”, aldus Van Gurp, die zelf nog voor Onder 16 uit mag komen. ,,Ik word nu af en toe opgeroepen voor trainingen van Onder 17. En ja, ik hoop natuurlijk dat ik voor de EK-kwalificatieronde ook mee mag doen.”

Exclusieve Oranje-video's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen