Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Kortenhof: ‘Meer tegenstand'

KNVB Media
KNVB Media
25 oktober 2012, 21:28

Foto: KNVB

Via drie monsterzeges plaatste het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar zich donderdag probleemloos voor de tweede ronde van de EK-kwalificatie. Dat feit stemde coach Maria van Kortenhof uiteraard tevreden, maar haar ploeg schoot weinig op met de niemandalletjes.

,,Of ik blij ben met het resultaat? Natuurlijk, we zijn geplaatst, maar deze meiden zijn liefhebbers en willen meer tegenstand. Ze komen niet voor dit soort, met alle respect, showpotjes’’, zei de KNVB-coach donderdag na de afsluitende wedstrijd tegen Oekraïne die een 16-0 zege opleverde. Eerder klopten de Nederlandse meiden al Montenegro en Kazachstan met grote cijfers.

In het voorjaar kan Onder 17 zich definitief voor de EK-eindronde plaatsen. ,,Die volgende ronde wordt interessant, pas dan weten we waar we staan. Nu niet, het verschil in kwaliteit was simpelweg veel te groot. Neemt niet weg dat de meiden het fantastisch hebben gedaan. We hebben drie wedstrijden de nul gehouden en ze bleven gedisciplineerd en als team voetballen, waarbij ze elkaar ook goals gunden.”

Exclusieve Oranje-video's!

Volg de Oranje Leeuwinnen op Facebook!


 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen