Onder 16 opnieuw onderuit

7 juli 2010, 13:38

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar heeft in Denemarken ook in de tweede wedstrijd van de 'Nordic Cup' een nederlaag moeten incasseren. Na het eerdere6-0 verlies tegen de Verenigde Staten verloor de ploeg van KNVB-coachMaria van Kortenhof dinsdag met 3-0 van Noorwegen. ,,We konden gelukkig nu veel meer partij bieden.''

In het eerste duel werden de jongelingen flink ondersteboven gespeeld, maar Onder 16 herpakte zich in de tweede groepswedstrijd tegen Noorwegen in eerste instantie goed. Nederland had in Ølstykke het betere van het spel, waarbij Esther Lok, na een voorzet van Quinniver Lardinois (foto), en ook Kim Mourmans kansen kregen.

De ploeg werd echter verrast door een snelle omschakeling na een vrije trap. Na een half uur spelen gooiden de Noorsen de bal snel over de Oranje-verdediging heen, waarna ze een vrije doorgang naar de keeper hadden en tegen de verhouding in 1-0 aantekenden.

Betere tweede wedstrijd

,,We speelden echt veel beter dan tegen de Verenigde Staten, maar Noorwegen was uiterst effectief in het benutten van de mogelijkheden'', aldus Van Kortenhof die moest toezien hoe Noorwegen even na rust zelfs op 2-0 kwam. ,,Daarvoor hadden wij ook weer twee goede kansen. Maar wij schoten de bal er niet in en zij wel. En dat telt uiteindelijk.”

Tien minuten voor tijd maakte Noorwegen ook nog 3-0. Oranje staat daarmee laatste in de poule met de VS, Noorwegen en Denemarken. Donderdag speelt Onder tegen Denemarken, dat ook nog geen wedstrijd won. Bij winst wordt zaterdag de wedstrijd om de vijfde plaats gespeeld tegen de nummer drie van poule A. Anders volgt de strijd om plaats zeven. In de andere poule voert Zweden de lijst aan, voor Duitsland, IJsland en Finland.