Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Flinke nederlaag Onder 16

KNVB Media
KNVB Media
5 juli 2010, 22:55

Foto:

Het Nederlands elftal voorspeelsters onder 16 jaar heeft in de openingswedstrijd van de Nordic Cup een flinke nederlaag moeten incasseren. In Denemarken kreeg de ploeg tegen de Verenigde Staten met maar liefst 6-0 klop.

De Nordic Cup wordt traditioneel gespeeld in Scandinavië en wordt, naast de Scandinavische landen, aangevuld met onder meer Duitsland en Nederland. De Verenigde Staten nam nog nooit eerder deel en gaf bij het eerste optreden in Hillerød gelijk een visitekaartje af. Nadat zowel Oranje, Onder 19, als Onder 17 de halve finale van hun betreffende EK haalden, gaven de Amerikaanse leeftijdsgenoten Onder 16 geen schijn van kans.

Ander niveau

,,Amerika is even van een ander niveau dan wij gewend zijn”, moest Van Kortenhof dan ook toegeven. ,,Zij kunnen daar geloof ik uit zes miljoen meisjes kiezen, waarvan de beste zestien hier bij het Nordic zijn. En dat zijn geen misselijke meiden moet ik zeggen.”

Aan die meiden had Onder 16 twee keer veertig minuten de handen vol. Tot eigen kansen kwam de ploeg nauwelijks en Onder 16 moest zich vooral beperken tot tegenhouden. Van Kortenhof: ,,Daar hadden we echt handen en voeten voor nodig. Het eerste half uur hielden we dat nog aardig vol. Maar met name bij spelhervattingen waren ze ons steeds veel te snel af. Pas als de bal al voor ons doel lag, beseften de speelsters dat een ingooi al lang genomen was. Ze waren daarin razendsnel. Vanuit de eerdere oefenwedstrijden van bijvoorbeeld Onder 15 tegen Duitsland en Engeland en in de competitie, zijn ze dat niet gewend.” 

Kapot en afgetroefd

Vijf minuten voor rust scoorden de Amerikanen op die manier na een inworp en in de extra tijd voor de pauze viel op die manier ook de 2-0. Na rust vielen nog vier treffers, waarbij vooral het snelle druk zetten van USA Onder 16 fataal werd. ,,Er zijn wel goals makkelijk weggegeven, maar de speelsters zijn tot het eind toe blijven knokken. Na de wedstrijd waren ze ook kapot. Maar USA was echt een klasse apart. Daar waren wij simpelweg niet tegen opgewassen.” 

Nederland neemt het dinsdag op tegen Noorwegen, waarna de derde poulewedstrijd tegen Denemarken op donderdag volgt. Zaterdag worden de kruisfinales afgewerkt. Duitsland, Finland, IJsland en Zweden vormen de andere groep.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen