Late domper voor Onder 16

1 juli 2009, 10:35

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar is in het tweede duel van het Nordic Tournament opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Na het verlies tegen Duitsland kreeg het tegen Noorwegen tien minuten voor tijd een tegentreffer te verwerken: 0-1. Maria van Kortenhof: ,,Echt heel jammer, want we waren bepaald niet de mindere.’’

Al in de eerste minuut had Eshly Bakker in Zweden de 1-0 op de pantoffel. De Noorse keepster liet de bal uit haar handen glippen, maar de speelster van Pancratius kreeg de bal vanaf een meter afstand niet in het net. ,,Maar daarna telde ik nog tien kansen’’, aldus Van Kortenhof. ,,Maar we kregen niet één van de ballen erin.’’

Noorwegen effectief
En waar Oranje de mogelijkheden liet liggen, werd een scherp aangesneden Noorse corner Oranje in de slotfase fataal. ,,Een prima doelpunt en gewoon goed afgemaakt. Terwijl wij het hele duel gevaarlijker waren, benutten zij de enkele kans die ze krijgen. De meiden hebben het achterin verder helemaal niet verkeerd gedaan.’’

De ploeg heeft een jonge en onervaren achterhoede. ,,Met Kelly Zeeman en Marlou Kelleners hebben we twee speelsters die tegen Duitsland hun debuut maakten en zowel Paola van Veen en Myrusha Victoria behoren nog tot Onder 15. Tegen Duitsland deden ze het goed en tegen Noorwegen hebben ze alleen aardig wat corners weggegeven, maar verder niets. Ga er maar aan staan.’’

Meiden bleven strijden
Van Kortenhof was ook verder niet ontevreden met het vertoonde Oranjespel. ,,Daarom is dit echt jammer. Vooral voor rust waren we duidelijk beter. Ook na het doelpunt van Noorwegen bleven de meiden strijden om alsnog de gelijkmaker te maken.

Een schot van Dominique Bruinenberg ging een minuut voor tijd voorlangs, terwijl twee minuten daarvoor Anne Vroege nog dichtbij een treffer was. Van Kortenhof: ,,Maar ze kregen hem er niet in. Misschien dat meespeelde dat ze met het duel tegen Duitsland al een zware wedstrijd in de benen hadden, want op het laatst misten we de kracht om de goede voorzet te geven of door te drukken. Terwijl ze dat zeker hadden verdiend.’’

Vijfde plaats nog het maximaal haalbare
Noorwegen bleef met de zege ongeslagen, omdat het in het eerste duel IJsland al met 5-2 opzij zette. Ook Duitsland verloor nog geen duel. Na de 0-3 overwinning tegen Oranje, was nu met liefst 6-0 te sterk voor IJsland. Donderdag treft Oranje nog IJsland in een directe strijd om plaats drie in de poule. Oranje moet minimaal gelijkspelen om zaterdag nog het wedstrijd om plaats vijf en zes te spelen.

In de andere poule spelen voert Zweden met twee overwinningen de ranglijst aan, gevolgd door Frankrijk, Denemarken en Finland.