Verlies voor Speelsters onder 16

KNVB Media
KNVB Media
17 februari, 10:15

Jessica Torny zag haar ploeg onnodig verliezen. - Foto: KNVB Media

"Eén moment, een halve kans, meer was het niet”, meende KNVB-coach Jessica Torny. Dat ene momentje bleek in het eerste duel van het UEFA Development Tournament echter het verschil tussen een gelijkspel en verlies. Frankrijk versloeg Speelsters onder 16 donderdag in Portugal met 0-1.

Minuut 21 werd Onder 16 fataal. In de fase dat de ploeg net wat beter in de wedstrijd kwam, liet Assia Gayme haar kwaliteiten gelden. De speelster kwam op over de linkerkant waar ze eerst Julia Kagia achter zich liet. Daarna kapte ze ook Lieske Carleer uit en knalde in de korte hoek achter Lois Niënhuis
hard binnen.

“Die dominantie in het afwerken, dat missen wij nog. Maar dit is voor deze speelsters pas de eerste interland in deze leeftijdscategorie en dan gelijk tegen Frankrijk spelen, dat is niet eenvoudig”, aldus Torny, die in de Portugese Algarve verder tevreden was over het verdedigende optreden van haar elftal.

Verdedigend sterk

Er werd agressief vooruit verdedigd, vast gezet op de juiste momenten en Frankrijk werd met name na rust geen kans gegeven. “We hebben de afgelopen dagen op de verdediging ook erg de nadruk gelegd”, aldus Torny, die met haar selectie op maandag in Vila Real de Santo Antonio aankwam.

Zaterdag oefent Oranje nog tegen Portugal (14 uur Nederlandse tijd). Maandag wacht opponent Duitsland (14 uur Nederlandse tijd). Tegen die landen zal Onder 16 echter een list moeten verzinnen om gevaarlijker te worden. Na een gespannen beginfase kwam de ploeg weliswaar uiteindelijk los, toch kon het maar moeilijk tot echt uitgespeelde kansen komen. Of de pass was niet helemaal zuiver, of een speelster kreeg de bal niet lekker mee. Ook de schoten van afstand misten voldoende richting of venijn om het de Franse doelvrouw echt lastig te maken.

‘Gelijkspel was verdiend geweest’

“In de tweede helft hadden wij langer het overwicht dan zij over ons. Daarom had ik een gelijkspel ook wel verdiend gevonden. Verdedigend was het na rust al behoorlijk volwassen. Daar kunnen we op doorbouwen”, meende Torny, die dus zaterdag als eerste Portugal treft. Het thuisland hield Duitsland knap op 1-2. ,"We hebben ze zien spelen en ze hebben ons positief verrast. Dat wordt nog een aardig potje.”

Statistieken:

Wedstrijd
Nederland – Frankrijk: 0-1.

Scoreverloop
21. Gayme 0-1.

Opstelling Nederland
Niënhuis, Kagie, Carleer (79. Van Koot), Hendriks, Janssen, Van de Velde (58. Jongbloed), Leuchter, Baijings (c), Hindriksen (58. Grant), Van de Westeringh, Eijken (67. Knol).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven