Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Verlies voor Onder 16

KNVB Media
KNVB Media
4 juli 2014, 21:23

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar is vrijdag bij het eerste duel op het Nordic Tournament tegen een nederlaag aangelopen. In het Zweedse Ljungskile werd het 0-1 voor Engeland. Zaterdag volgt Zweden, maandag IJsland.

,,Ik ben tevreden over het vertoonde spel. Het was van beide kanten een goede wedstrijd met een hoog tempo. Een gelijkspel was terecht geweest, maar een dipje van tien minuten na rust werd ons fataal”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof, die samen met Johan van Heertum de groep onder haar hoede heeft.

Zowel kansen voor, als na rust

Onder 16 speelde een solide eerste helft, waarin het Engeland geen kans liet. Daarbij kreeg Nederland via Zoï van de Ven (schot op de lat) en de steeds dreigende Pien de Beer (twee afstandschoten) drie kansen. De Beer kwam ook via de zijkanten nog een aantal keer goed door, maar de buitenspeelster was bij haar voorzetten te onrustig in de voorzetting.

In de eerste fase na de pauze ging het echter mis. Een voorzet -na een Engelse aanval via de rechterkant- werd volledig gemist door de Oranjeachterhoede, waarna Ashleigh Plumptre van afstand binnen kon werken. Van Kortenhof: ,,We maaiden bij die voorzet zo over de bal heen. Dat was een grote fout en daarnaast gaven we in die tien minuten nog een flinke kans weg. Het was van onze kant een slechte fase. Gelukkig pakten we het daarna wel weer goed op.”

Slotoffensief

Silvie van der Plas mikte in het vervolg namelijk van afstand bijna raak en invaller Emma van der Vorst knalde na een goede voorzet van De Beer op de paal. Maar ondanks dat de formatie van Kortenhof en Van Heertum in de laatste fase achterin een-op-een en ging spelen, wist het geen treffer meer te forceren. ,,Ten opzichte van de eerdere wedstrijden dit jaar in Portugal was het spel al duidelijk beter. We konden het tot het eind goed volhouden. Maar we hebben in totaal vijf kansen gehad. Daar moet je er ook een of twee van maken”, aldus Van Kortenhof realistisch.

Na de twee poulewedstrijden tegen Zweden en IJsland volgen woensdag 9 juli de finalewedstrijden.

Statistieken:

Nederland - Engeland 0-1 (0-0).

Scoreverloop: 58. Plumptre 0-1.

Nederland: Kop (av), De Sanders, Nouwen, Nieuwland (41. Ypema), Ten Westeneind (65. Altelaar), Huurman (55. Van Schoonhoven), Van de Heuvel (55. Looijen), Van der Plas (55. Van Velzen), Noordam (55. Van der Vorst), Van de Ven, De Beer.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen