Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Verlies Onder 16 UEFA-toernooi

KNVB Media
KNVB Media
21 februari 2014, 19:10

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar heeft vrijdag het eerste duel van het UEFA WU16 Development Tournament in Portugal niet kunnen winnen. Tegen Oostenrijk maakte het in de slofase nog wel de aansluitingstreffer, maar ging toch ten onder: 1-2.

,,In een aantal momenten gaven we niet voldoende druk op de bal en daar profiteerde Oostenrijk twee keer handig van. De les is dus dat we sneller moeten zijn in de omschakeling”, vond KNVB-coach Johan van Heertum, die samen met Maria van Kortenhof de leiding over het elftal heeft.

 

Betere tweede helft

 

Die onachtzaamheden vonden vooral in de eerste helft plaats. Na 25 minuten reageerde het centrale verdedigingsduo niet attent toen een bal achter hen viel en Jennifer Klein alleen op Jacintha Weimar af kon. Tien minuten na de pauze volgde een soortgelijk patroon, toen de bal na een afgeslagen corner net over de vijfmeterlijn viel. De Oostenrijkse Viktoria Pinther was er sneller bij.

 

,,In de verdere tweede helft hadden wij wel het betere van het spel. We zetten Oostenrijk sneller onder druk en stoorden agressiever. We hadden ook meer balbezit. Alleen heb je dan een goede eindpass nodig. Die had soms scherper en duidelijker gekund”, aldus Van Heertum.

 

Late treffer

 

Desondanks waren er vooral de laatste tien minuten nog wat mogelijkheden voor Onder 16. Een bal van Nadine Noordam kon pas in tweede instantie door de Oostenrijkse doelvrouw worden gered en Zoï van de Ven zorgde in de slotfase nog echt even voor hoop in het Oranjekamp. De invalster van VV Spijkenisse ging met een goede individuele actie het zestienmetergebied in en rondde goed af. Ondanks dat de ploeg daarna nog twee mogelijkheden kreeg, bleef het bij 1-2.

 

Zaterdag wordt het toernooi alweer voortgezet met een duel tegen Schotland, dat 1-1 gelijkspeelde tegen Noorwegen. Van Heertum: ,,We starten dan met een geheel nieuwe opstelling. We kunnen dan mooi vergelijken en zien wie goed tegen de weerstand bestand is. Dat nemen we weer mee in de wedstrijd maandag tegen Noorwegen.”

 

STATISTIEKEN:

 

UEFA WU16 Development Tournament

Stadion ‘Vila Real de Santo Antonio’ in Vila Real, 21 februari 2014

 

Nederland Speelsters onder 16 - Oostenrijk 1-2 (0-1)

 

Scoreverloop: 25. 0-1 Jennifer Klein, 50. 0-2 Viktoria Pinther, 79. 1-2 Zoï van de Ven

 

Opsteling Nederland: Jacintha Weimar © (CTO Eindhoven Talent Team), Amber Verspaget (CTO Eindhoven Talent Team), Robin Verhoeven (FC Twente Voetbalacademie), Fréderique Nieuwland (VV Spijkenisse), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team), Nurija van Schoonhoven (FC Twente Voetbalacademie), Lisan van den Broek (JVOZ), Silvie van der Plas (CTO Eindhoven Talent Team), Nathalie van de Heuvel (CTO Eindhoven Talent Team), Emma Huurman (SV Overbos) en Pien de Beer (SC ’t Zand).

 

Wissels: 40. Nadine Noordam (Westlandia) voor Van den Broek, 40. Maartje Looijen (RKAVV) voor Van de Heuvel, 60. Zoï van de Ven (VV Spijkenisse) voor De Beer, 60. Wilan Gies Broesterhuizen (ARC) voor Van der Plas, 65. Mandy de Boer (SC Buitenveldert) voor Huurman.

 

Resterend programma (Nederlandse tijden):

 

Zaterdag 22 februari:
14.00 uur          Schotland – Nederland           Stadium Guia Futebol Clube

17.00 uur          Noorwegen – Oostenrijk         Stadium Guia Futebol Clube

 

Maandag 24 februari:
12.00 uur          Oostenrijk – Schotland            Stadium Vila Real de Santo Antonio

15.00 uur          Nederland – Noorwegen         Stadium Vila Real de Santo Antonio


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen