Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

‘Ervaren hoe internationals zijn’

KNVB Media
KNVB Media
21 februari 2014, 12:33

Foto:

KNVB-coach Maria van Kortenhof kijkt vooruit naar het toernooi dat het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar vanaf vrijdag 21 februari speelt in Portugal.

,,Dit toernooi is het eerste stapje richting het topsporter zijn", geeft Van Kortenhof aan. ,,Het is de eerste keer dat deze speelsters in aanraking komen met iets dat lijkt op een kwalificatietoernooi. Ze gaan nu echt ervaren wat het is om international te zijn, wat daarbij komt kijken. Wat voor doelen stel je tijdens zo’n toernooi, hoe ga je met druk om, hoe deel je je dag in? Dat soort zaken.”

Ze verwacht een zwaar toernooi, waarin Onder 16 vrijdag tegen Oostenrijk en zaterdag al tegen Schotland speelt. ,,We nemen dan ook wat méér spelers mee dan normaal, en iedereen zal speeltijd krijgen. In hoeverre we opgewassen zijn tegen de aankomende tegenstanders, is nog wat moeilijk te zeggen."

Ze vervolgt: ,,Wij hebben uit seizoen pas twee oefendagen gehad, dus is het lastig om een beeld te vormen. Je merkt in elk geval dat de speelsters het nog wel spannend vinden, al kijken ze er ook echt naar uit.”


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen