Opnieuw verlies voor Onder 16

15 februari 2013, 17:56

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar heeft bij het UEFA WU16 Development Tournament in Portugal ook de tweede oefeninterland niet kunnen winnen. Na de 0-3 tegen Oostenrijk verloor het nu in de slotfase met 0-1 van Schotland.

,,Een gelijkspel was meer volgens de verhoudingen geweest, maar ik kan niet zeggen dat we zelf nou iets gecreëerd hebben”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof die met vrijwel een geheel ander elftal speelde dan een dag eerder. ,,Het is een zwaar toernooi. We moeten veel wisselen.”

Veel balverlies

Onder 16 kwam na de forse tik tegen Oostenrijk ook tegen Schotland aanvallend nauwelijks in het stuk voor. Van Kortenhof waarschuwde vooraf al voor een fysiek duel en dat werd het ook. Beide ploegen konden de bal daarbij ook nog eens nauwelijks in de ploeg houden.

Van Kortenhof: ,,Een, twee keer overspelen en dan ging de bal weer naar de tegenstander. Misschien dat Schotland nog wat meer individuele acties had, maar het was bij beide ploegen niet overtuigend. Strijdlust was er genoeg, maar te weinig finesse om de tegenstander echt pijn te doen.”

Rood en frommelgoal

Hoewel Nederland verdedigend duidelijk beter stond dan tegen Oostenrijk, hielp een frommelgoal Schotland vijf minuten voor het eind dan toch aan de overwinning. En dat terwijl keepster Fleur Kokje haar ploeg halverwege de tweede helft nog leek te redden.

Na een rode kaart voor Nadine Fritschij (duwen in de rug van de tegenstander in het strafschopgebied), mocht Schotland aanleggen vanaf elf meter. Kokje, doelvrouw van Hoogland C1, pareerde de bal echter uitstekend. De voor Celtic uitkomende Carla Jackson zorgde kort voor tijd echter alsnog voor de Schotse overwinning.

Zondag om 15.00 uur (Nederlandse tijd) speelt Onder 16 tegen thuisland Portugal.