Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 opent met zege

KNVB Media
KNVB Media
4 juli 2011, 22:20

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar is het Nordic Tournament prima gestart. De ploeg van versloeg thuisland Finland maandag met 0-3. KNVB-coach Maria van Kortenhof: ,,Op internationaal niveau is dat natuurlijk een lekkere uitslag.”

,,Het was van onze kant gewoon een hele goede wedstrijd”, legt Van Kortenhof in het Finse Vasjakoski tevreden uit. ,,Vooral in de eerste helft kregen we goede kansen en zetten we Finland op het middenveld bij elk balbezit van hun kant vol onder druk. Ze kregen geen kans om de bal diep te spelen.”

Felle start

Onder 16 speelde vanaf het eerste fluitsignaal fel en gaf Finland geen kans om in de wedstrijd te komen. De eerste Oranjetreffer na krap twintig minuten was dan ook meer dan verdiend. Ilse van der Zanden zette met een diepe bal Vivianne Miedema vrij voor de keeper. De Drentse omspeelde vervolgens behendig de Finse doelvrouw en schoot beheerst met links binnen.

Na een half stond ook de 0-2 op het bord, nadat Chelly Drost de pass vanaf links van Jeslynn Kuijpers tegendraads langs de doelvrouw schoot. Intussen kwam Finland niet verder dan één schot op doel, waarbij Jennifer Vreugdenhil uitstekend op haar post stond. Van Kortenhof: ,,De hele verdediging deed het goed.  Jennifer, maar ook Lisa Bosveld op rechts, Ilse van der Zanden en Dominique Janssen in het centrum en Danielle Kuikstra op links. De Finnen kwamen er totaal niet doorheen.”

Opnieuw Miedema

Na rust bracht Van Kortenhof maar liefst zes wissels binnen de lijnen, waarbij Nederland het initiatief enigszins moest laten varen. Finland kwam wat beter in het spel, maar juist toen de Finnen konden gaan hopen op een aansluitingstreffer, maakte Miedema een einde aan eventuele verdere illusies door na ruim een uur de 0-3 binnen te schieten. Nadat twee Oranjespeelsters de voorzet van opnieuw Kuijpers misten, stond de Hoogeveense bij de tweede paal klaar om de bal binnen te tikken.

Ondanks de goede opening waakt Van Kortenhof voor al te veel uitgelatenheid. ,,Kijk, dit is een prima uitslag, maar dit is wel de minste van de drie landen waar we tegen spelen”, aldus van Kortenhof, die in de andere poulewedstrijd Denemarken met 1-0 van Zweden zag winnen. ,,Dinsdag wacht voor ons Zweden en dat is van een ander kaliber. Dat wordt een echte topper.”

In de andere poule eindigde het duel tussen Frankrijk en Noorwegen in 2-2. Duitsland-IJsland werd 1-1.

Volg ons ook op Twitter!



 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen