Speelsters onder 15 spelen prima eerste interland

KNVB Media
KNVB Media
29 april, 8:45

KNVB-coach André Koolhof was tevreden over het optreden van zijn team. "De meiden hebben het heel goed gedaan." - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 boekte vrijdag in Zaltbommel een zege op Ierland. De speelsters speelden pas hun eerste interland, maar wonnen overtuigend met 6-0. Rechtsbuiten Ella Peddemors glunderde na afloop vanwege haar treffer en twee assists. “Spelen in het Oranjeshirt en dan ook nog scoren, dat is natuurlijk extra mooi.”

“Ik ben hartstikke tevreden. De meiden hebben het heel goed gedaan. Ze zijn blijven gaan en deden dat steeds met de intentie om vooruit te voetballen. Ik ben trots op ze”, aldus KNVB-coach André Koolhof, wiens meiden in het eerste minuten op het veld van NIVO Sparta de tegenstander nog wat aftastten. “We hebben ze eerst even de spanning van zich af laten spelen, maar daarna gezegd, durf maar, speel het middenveld maar in. Dat hebben ze gedaan. Ze hebben met lef gespeeld. Prima!”

Voetballend goed, maar ook in de duels

De ploeg bleef inderdaad achterin niet eindeloos dralen, maar keek steeds vooruit om de aanval te zoeken. Met een gehele selectie die in jongensteams speelt deed de ploeg ook fysiek niet onder voor de Ierse leeftijdsgenoten.

Spelen in het Oranjeshirt en dan ook nog scoren, dat is natuurlijk extra mooi

“We probeerden het in eerste instantie steeds voetballend op te lossen, maar als het moest schuwden we de duels niet”, aldus Peddemors, die een aantal keer goed door kwam over rechts. Haar tweede goede voorzet binnen tien minuten werd door Lotje de Keijzer binnengeschoten. Die laatste, spits van Roda ’46, maakte met een mooie kopbal kort voor rust ook de 3-0, terwijl verdediger Samantha van Diemen even daarvoor een corner had binnengekopt.

‘Hoop dit shirt nog eens te dragen’

Na de pauze duurde het met wat wisselingen wat langer voordat het elftal weer het net vond, waarbij invaller Senna El Mesaoudi zich als linksbuiten met een paar fraaie acties wel een paar keer prima liet zien. In de slotfase zette spelverdeler Anna Hightower Onder 15 met een prachtige krul langs de doelvrouw uiteindelijk weer op het goede spoor (4-0). Direct daarna vloog ook de corner van Kayra Nelemans pardoes in één keer in de verre hoek, waarna de 15-jarige Peddemors in blessuretijd met een attente rebound ook een goaltje mocht bijschrijven.

“Supercool dit allemaal natuurlijk”, aldus de aanvalster uit Enschede, die hoopt dat haar debuut de start is van iets moois. “Ik hoop dat ik ooit bij een goede profclub kan spelen en dit shirt natuurlijk nog vaker te dragen. En uiteindelijk hoop ik op het Nederlands elftal.”

Speelsters onder 15 komt in mei voor nog twee stages bij elkaar. Het treft daarbij Duitsland en België.

StatistiekenBekijk hier de opstelling en statistieken van de wedstrijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven