Progressie bij Speelsters Onder 15

KNVB Media
KNVB Media
30 mei 2016, 9:45

Het Nederlands elftal onder 15 jaar boekte zondagmiddag een degelijke oefenzege op de leeftijdsgenoten van België. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal onder 15 jaar boekte zondagmiddag een degelijke oefenzege op de leeftijdsgenoten van België. Het slotstuk van de talentendag in Schalkhaar was met 2-0 een prooi voor de formatie van Marleen Wissink.

“Hartstikke leuk als afsluiting van zo’n dag waarbij alle toptalenten uit de verschillende opleidingsgebieden aanwezig waren”, aldus Wissink, die zag dat de tribunes op sportpark De Horsterhoek met alle teams, ouders en overige fans met zo’n 750 toeschouwers flink bezet waren. ,,Het is voor die jeugdspeelsters ook goed om te zien waar ze uiteindelijk naartoe werken. Een goede motivatie.”

Die speelsters van Onder 12, 13 en 14 zagen dat Oranje het gehele duel de bovenliggende partij was, maar het team speelde de eerste helft te onrustig om dat in doelpunten uit te drukken. In de eindfase was de ploeg te slordig om echt opgelegde kansen te creëren.

Voorsprong

Na rust ging dat beter en na een uur kwam de ploeg dan ook terecht op voorsprong. Romée Leuchter ging goed door op een dieptepass, waarna ze de bal met een fraaie krul in de verre hoek mikte: 1-0.

De Belgischen waren blijkbaar direct van slag, want twee minuten later verslikte de doelvrouw van de tegenstander zich na goed druk zetten van Kirsten van de Westeringh dusdanig, dat de invaller de bal kon afpakken en binnenschieten.

‘Progressie geboekt’

In het vervolg had Nederland nog twee, drie aardige kansen om de score op te voeren, maar daarin slaagde het niet. België probeerde wel verzorgd positiespel te spelen en op te bouwen, maar tot meer dan wat speldenprikken kwam de ploeg uiteindelijk niet.

In maart speelde Onder 15 twee keer met 0-0 gelijk tegen Tsjechië en in april werd het 3-3 tegen Duitsland. “Er is dit jaar zeker progressie geboekt”, weet Wissink. “Positioneel weet iedereen nu beter wat we willen, de aanvalspatronen lopen beter en we zijn beter in het verplaatsen van de bal. Ook zijn we als team steeds beter gaan verdedigen. Allemaal positief.”

Statistieken

Nederland – België 2-0 (0-0).

Scoreverloop: 62. Leuchter 1-0, 64. Van de Westeringh 2-0.

Nederland: Niënhuis (41. Van der Klooster), Kagie (58. Carleer), Van Koot, Hendriks, Jansen (41. Dijsselhof), Van Veldhoven (58. Jongbloed), Leuchter, Ahamad (41. Van de Westeringh), Knol (41. Baijing), Tromp (47. Van de Velde), van Olst.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven