O15 weer gelijk tegen Tsjechië

KNVB Media
KNVB Media
30 maart 2016, 15:30

Marleen Wissink zag dat haar ploeg op 0-0 bleef steken. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar heeft woensdag ook de tweede ofeninterland tegen Tsjechië gelijk gespeeld. Na de 0-0 van maandag, kwamen de ploegen in Praag opnieuw niet tot scoren.

“Het was een wedstrijd van net níet”, oordeelde KNVB-coach Marleen Wissink. Vooral na de pauze speelde Onder 15 voldoende op de helft van Tsjechië om toch een keer te scoren. De ploeg was echter steeds niet nauwkeurig, scherp of alert genoeg om door de Tsjechische barricaden heen te breken.

“Tsjechië speelde met tien speelsters in en rond het zestienmetergebied. We kwamen maar niet door die muur heen”, zag Wissink, wiens speelsters ook bij een aantal afstandschoten niet snel genoeg reageerden nadat de doelvrouw de bal losliet.

‘Als telt niet’

Voor de pauze wilde het thuisland net als in het eerdere duel nog wel wat van het eigen doel komen en werd het nog een enkele keer gevaarlijk. Nederland was daarentegen volgens Wissink vaak net te gretig. “Dan startten we te vroeg en stonden we buitenspel. Terwijl als je op tijd bent, je alleen op de keeper af kunt. Maar aan 'als' heb je niets.”

In de tweede helft deed Nederland dus nog wel verwoede pogingen om er bij Tsjechië doorheen te komen, maar zonder succes. “Zij hebben hartstikke goed verdedigd, maar wij hadden met name in de eindfase slimmer moeten zijn. We scoren niet en dat is toch waar het uiteindelijk om gaat.”

Niet veel te vrezen

Van de Tsjechischen hoefde Oranje in de tweede helft overigens niet veel meer te vrezen. “Zij zijn anderhalve keer bij ons strafschopgebied geweest. Daarbij merkte je dat zij vermoeid begonnen te worden en het niet goed meer volhielden.  Daar hadden we gebruik van moeten maken."

"De speelsters hebben heel goed geprobeerd uit te voeren wat we ze verteld hebben en over de inzet heb ik ook niets te klagen. Maar uiteindelijk gaat het om het scoren. Als dat niet lukt, houd je aan zo’n wedstrijd toch een wat minder positief gevoel over. Dat is jammer voor de wedstrijd en jammer voor de meiden.”

Statistieken

Tsjechië – Nederland: 0-0

Nederland: Van der Klooster, Kagie, Hendriks (50. Van Koot), Carleer, Dijsselhof (60. Jansen), Jongbloed (50. Van der Westeringh, Van Olst (41. Leuchter), Ahamad (41. Bayings), Tromp, Van der Velde (41. Van Veldhoven), Knoll.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven