Mooie zege Meisjes onder 15

30 mei 2015, 2:55

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar heeft de tweede oefeninterland in en tegen Engeland overtuigend gewonnen. Na het 1-1 gelijkspel woensdag, werd het vrijdag 1-3.

,,De meiden hebben het echt uitstekend gedaan”, keek KNVB-coach Johan van Heertum tevreden terug op de overwinning die zijn team op de Engelsen had gehaald.

Waar Oranje woensdag in de beginfase nog twee dotten van kansen miste, daar sloeg de ploeg nu in de eerste minuten direct toe. Al in de derde en negende minuut was het raak. ,,De meiden zaten er bij de Engelsen van meet af aan kort op en legden daar veel energie in”, zag Van Heertum, die samen met Marleen Wissink de verantwoordelijkheid heeft voor het team.

Twee snelle treffers

Anne Sellies zorgde voor de snelle openingstreffer, waarna Joëlle Smits (foto) binnen enkele minuten al de 0-2 op het bord zette. Van Heertum zag dat beide doelpunten op ongeveer gelijke wijze tot stand kwamen. De ploeg zette veel druk, veroverde de bal en snelde na een rappe omschakeling richting doel. Na krap een half uur maakte Smits ook de 0-3 op die manier. Van Heertum: ,,En dan miste Joëlle tussendoor ook nog eens een honderd procent kans. Het had voor rust dus zelfs gemakkelijk 0-4 kunnen zijn.”

Na de pauze namen de Engelsen het initiatief wat over en draaiden ze de rollen om. Nederland speelde door de druk van het thuisland wat onrustiger en maakte volgens Van Heertum ‘de gebruikelijke foutjes’. Drie minuten voor het einde moest Onder 15 dan ook een tegentreffer incasseren. ,,Ze troefden ons nu eigenlijk op dezelfde manier af, door agressief te verdedigen en snel om te schakelen”, aldus Van Heertum, die verder tevreden was met de twee wedstrijden die Oranje afleverde.

,,Een compliment voor de meiden dat ze het in beide duels volhielden. Daarbij waren we in deze tweede wedstrijd een stuk effectiever dan de eerste. We hebben dus weer kleine stapjes gezet. Samen met de eerdere wedstrijden tegen Duitsland en België hebben ze zich goed ontwikkeld.”