Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Remise voor Onder 15

KNVB Media
KNVB Media
28 mei 2015, 8:13

Foto:

"We hebben niet verloren dus dat is prima, maar er had meer ingezeten”, aldus KNVB-coach Johan van Heertum over het gelijkspel in de oefeninterland tegen Engeland. De eerste van twee ontmoetingen eindigde woensdag in 1-1.

Oranje startte het duel met twee honderd procent kansen, maar het was Engeland dat de openingstreffer op het bord zette. ,,We waren te onzorgvuldig. Zonde, want als je er één van die twee maakt, voetbal je daarna een stuk gemakkelijker”, aldus Van Heertum over de kansen van achtereenvolgens Anne Sellies en Joelle Smits. Bij de eerste zette Smits Sellies met een steekpass vrij voor de keeper, waarna de nummer zeven miste.

Niet attent bij tegengoal

Niet lang daarna gaf middenvelder Lotte van Veldhoven Smits de kans, maar ook nu leidde het niet tot een doelpunt. In plaats daarvan was het na bijna een half uur aan de andere kant raak. Een Engelse vrije trap belandde op de lat en kaatste terug in het veld, waarbij Rutherford het meest attent reageerde en de bal het doel inkopte.

Na de pauze herstelde Onder 15 zich op het terrein van Warwick University echter prima. Al snel uit de kleedkamer wist Smits nu wel het net te vinden. Agressief doorjagen van Oranje zorgde ervoor dat de Engelse doelvrouw in de problemen kwam, waarna Smits de bal kon oppikken en binnenschieten: 1-1. Van Heertum: "Daarna hadden we steeds het betere van het spel. We verdedigden steeds fel vooruit en Engeland was niet meer bij machte om er onderuit te voetballen.”

Goed herstel na rust

Engeland kwam nog tot wat afstandsschoten, maar gevaarlijk werd het nooit meer. Nederland kon het thuisland behoorlijk kapot spelen. "Ze lagen vooral in de tweede helft op de grond met pijntjes en kramp. Wij oogden duidelijk fitter”, vond Van Heertum, wiens ploeg het overwicht helaas niet meer kon omzetten in treffers. "We hadden een tweede doelpunt moeten maken. Maar alle complimenten voor de meiden hoe ze zich in de tweede helft hebben hersteld, voor wat ze in de eerste helft hebben laten liggen. Als team hebben ze het vandaag prima gedaan.”

Van Heertum, die samen met Marleen Wissink het team leidt, liet alle veldspeelsters het veld in komen. Vrijdag speelt Onder 15 nogmaals tegen Engeland. Om 12 uur Nederlandse tijd is de aanvang.

Statistieken:

Engeland – Nederland: 1-1 (1-0).

Scoreverloop: 27. Rutherford 1-0, 49. Smits 1-1.

Opstelling Nederland: Van Domselaar, Kros (56. Leuchter), Darnoud, Doorn (15. Ursem), Levels (56. Casparij), Van Veldhoven (41. Jongbloed), Sellies, Bayings (41. Pondes), Smits, Olislagers, Ter Beek (41. Pawirodimedjo).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen