Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Duitsland te sterk voor Onder 15

KNVB Media
KNVB Media
24 april 2015, 9:29

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 heeft donderdag een nederlaag moeten incasseren. Hoewel het elftal in de oefeninterland tegen Duitsland bepaald niet werd weggespeeld, won het thuisland met 2-0.

"De ploeg heeft van de eerste tot de laatste minuut prima tegenstand geboden. De meiden hebben alles uit zichzelf gehaald om hier een goede prestatie neer te zetten. Helaas is dat niet gelukt”, aldus KNVB-coach Marleen Wissink, die samen met Johan van Heertum de leiding had over de jeugdinternationals

Snelle achterstand

Nederland startte solide, maar een snelle Duitse treffer gooide roet in het eten. De bal viel na een corner tussen een aantal speelsters in, waarna de Duitsen attenter reageerden en binnenschoten.

Toch pakte het elftal de draad met goede aanvallende intenties daarna direct weer op. "Ze hebben geen moment in de put gezeten en zijn gelijk doorgegaan”, zag ook Wissink op Sportpark Hanwische in Emsbüren. "De ideeën waren vaak goed, maar we waren in de eindfase vaak net te onnauwkeurig om ook een doelpunt te maken.”

Niet voldoende voor het doel

Veelal was de voorzet net te lang of te kort, of werd een dieptepass verkeerd gespeeld. In plaats van zelf te scoren, viel de treffer aan de andere kant. De verder prima keepende Daphne van Domselaar liet een hoge bal vanaf de zijkant door haar vingers glippen en de bal belandde achter haar in het doel: 2-0

Op 26 mei vertrekt de selectie voor een vierdaagse naar Engeland. De ploeg speelt daar op 27 en 29 mei nog een dubbele interland.

Statistieken

Duitsland - Nederland 2-0 (1-0)

11. Anyomi 1-0, 80. Münch 2-0.

Nederland: Van Domselaar, Kros (41. Donker), Darnoud, Doorn, Levels (41. Casparij), Van Veldhoven (76. Jongbloed), Leuchter (76. Pawirodimedjo), Olislagers (62. Banarsie), Smits, Ter Beek (41. Bayings), Sellies.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen