Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tweemaal verlies Speelsters onder 15

KNVB Media
KNVB Media
30 mei 2014, 17:49

Foto: KNVB.nl

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 heeft vrijdag de tweede oefenwedstrijd van een tweeluik tegen Engeland verloren. In Huizen werd het 3-0 voor de bezoekende ploeg. Woensdag kreeg de ploeg in een besloten wedstrijd al met dezelfde cijfers klop.

,,We hebben het in deze tweede wedstrijd wel veel beter gedaan dan in de eerste. Vooral in de opbouw. Toch maakten we ook nu weer te veel eigen fouten. Dat straften de Engelsen onmiddellijk af”, aldus KNVB-coach Johan van Heertum.

Waar Onder 15 woensdag nog bezweek onder de forse Engelse druk, slaagde het team er in Huizen wel in een behoorlijke opbouw te verzorgen. Vooral na de pauze kreeg de ploeg voldoende kansen en dook het liefst vijf keer alleen voor de Engelse doelvrouw op. Onder anderen Zoï van de Ven, Emma van der Vorst en Eva van Deursen misten echter de mogelijkheden, terwijl Van de Ven ook nog een schot op de lat zag belanden.

Onverbiddelijk

Hoewel Oranje het betere veldspel op de mat legde, strafte Engeland na rust enkele Nederlandse onzorgvuldigheden gedecideerd af. ,,Ze waren daar net als in de eerste wedstrijd onverbiddelijk in. Als je zelf niet alert reageert, dan ligt die bal er zo in. Zo simpel is het”, aldus Van Heertum die zag dat zijn formatie ook fysiek tekort kwam.

,,Om het op dit niveau een wedstrijd lang vol te houden, daar moeten we echt nog stappen in maken. Datzelfde geldt voor hoe je op internationaal moet verdedigen. Engelsen gaan tot het uiterste om zo’n wedstrijd te winnen, dat ontbreekt bij ons nog wel eens.”

Eigen niveau opkrikken

Enkele speelsters sluiten de komende weken aan bij het Onder 16-team dat in Zweden het Nordic Tournament speelt. Daarna keren ze weer terug naar de clubs voor het nieuwe competitieseizoen. ,,Daar zullen deze speelsters als voorbeeld moeten dienen om ook daar het niveau weer op te krikken. Ook zullen deze internationals er zelf aan moeten werken om hun eigen niveau te verbeteren.”

Statistieken:
Nederland - Engeland: 0-3 (0-0).
Scoreverloop: 42. Rayner 0-1; 65. Russo 0-2; 71. Russo 0-3.
Opstelling Nederland: Danique de Vree, Danique Ypema, Aniek Nouwen, Fréderique Nieuwland, Jamie Altelaar, Eva van Deursen, Kayleigh van Dooren (68. Dayna Schra), Daphne Nierop, Joëlle Smits (68. Sophie Cobussen), Emma van der Vorst (68. Bente Jansen), Zoï van de Ven, Fieke Hendriks, Lara Kasbergen, Bente Jansen, Noah Waterham, Romy Dalebout, Dayna Schra, Sophie Cobussen.

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen