Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speelsters onder 15 tegen Engeland

KNVB Media
KNVB Media
15 mei 2014, 12:20

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder vijftien jaar komt op vrijdag 30 mei in actie tegen de leeftijdsgenoten uit Engeland. De aftrap van deze oefeninterland is om 13.00 uur, de locatie is Sportpark Wolfskamer, thuishaven van HSV De Zuidvogels in Huizen.

KNVB-coach Johan van Heertum: ,,Na een uitstekende wedstrijd tegen België en een veel mindere tegen Duitsland, is het de vraag hoe de speelsters nu omgaan met de speelstijl van Engeland. De Engelsen voetballen gewoonlijk opportunistisch, hanteren gauw de lange bal en zetten snel en voortdurend druk. Ik ben nieuwsgierig of het ons team lukt om ‘daar onderuit’ te voetballen en snel de juiste oplossing te vinden. In de voorbereiding zullen we hieraan ook veel aandacht besteden.”

Behalve op 30 mei, staat er ook op 28 mei een oefenwedstrijd van Speelsters onder 15 tegen de Engelsen op het programma, maar dan in besloten sfeer. Van Heertum: ,,Deze wedstrijden vormen voor ons de laatste duels van het seizoen, maar we gaan deze dubbele oefeninterland ook gebruiken om te kijken of sommigen van de speelsters zover zijn dat ze kunnen aansluiten bij Speelsters onder 16. Dat team bereidt zich voor op het Nordic Tournament in juli.”

De huidige lichting Speelsters onder 15 kwam dit seizoen twee keer eerder in actie. Eind maart debuteerde de ploeg op het internationale toneel in een uitwedstrijd tegen België. Hierin overklaste Nederland de generatiegenoten uit België volledig door met 6-0 te winnen. Joëlle Smits (OJC Rosmalen) en Eva van Deursen (RKVVO) scoorden beiden twee keer, terwijl de invallers Bente Jansen (FC Twente) en Daphne Nierop (DSS) eenmaal trefzeker waren.

In de daaropvolgende interland, op 23 april in Rijssen, was daarentegen de tegenstander veruit de bovenliggende partij: Nederland ging tegen Duitsland met 1-6 ten onder. Namens ons land scoorde toen andermaal Smits.

Kaartverkoop

Kaarten voor de wedstrijd op vrijdag 30 mei tegen Engeland zijn vanaf heden verkrijgbaar, aan te vragen via oranjeinterland@hsvdezuidvogels.nl (vermeld hierin ook om hoeveel kaarten het gaat) en op trainingsavonden en weekeinden in de kantine van De Zuidvogels. De prijs van een tribunekaartje bedraagt drie euro, een staanplaats kost twee euro. Voor groepen geldt een speciaal actietarief. Wie met tien of meer personen de wedstrijd bezoekt, betaalt één euro voor een staanplaats.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen