Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederlaag Speelsters onder 15

KNVB Media
KNVB Media
12 april 2013, 16:31

Foto:

Na de 1-0 winst van woensdag heeft het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 het tweede duel van de tweeluik tegen Engeland vrijdag niet winnend kunnen afsluiten. Op het veld van FC Weesp werd het nu 1-3.

,,Over twee duels is het 1-1 geworden. Wij een wedstrijd gewonnen en zij een, dus dat is prima”, vond KNVB-coach Marleen Wissink, wiens ploeg voor rust meer moeite had om de Engelse leeftijdgenotes van zich af te houden dan woensdag. ,,We hadden moeite om onder de druk vandaan te voetballen. Daarnaast kwamen we zeker in de eerste fase zelf niet echt aan kansen creëren toe.”

Sterke opening Engeland

Engeland scoorde dan ook na respectievelijk 17 en 23 minuten. Viviane Verheijen gaf Onder 15 met haar aansluitingstreffer op slag van rust echter wel weer hoop. Nadat de bal na een scrimmage voor haar voeten viel, schoot de speelster van Alkmania hem met een volley snoeihard tegen de touwen. Wissink: ,,Daardoor gingen ze toch met een wat beter gevoel de kleedkamer in. In de tweede helft hebben de meiden het ook prima opgepakt en kansen gecreëerd. We scoorden alleen niet.”

Nadat het schot van de in het veld gekomen Nadine Noordam door de Engelse doelvrouw kon worden gepareerd en het doelpunt uit de rebound van Wilan Gies Broesterhuizen wegens buitenspel werd afgekeurd, maakten de gasten een kwartier voor het eind de kans wel af: 1-3.

Duitsland volgende opponent

,,Voor de meiden is het goed om te zien waar ze nu staan en wat er bij interlandvoetbal van hen gevraagd wordt. Zeker als ze hun droom willen verwezenlijken en uiteindelijk het grote Oranje willen halen, moeten natuurlijk nog stappen gemaakt worden. Maar ze zijn nog jong, dus daar hebben ze ook nog tijd voor”, aldus Wissink.

Onder 15 speelt woensdag alweer de volgende interland. Dan is om 16.30 uur in het Duitse Kevelaar Duitsland de tegenstander.

Statistieken:

Onder 15 - Engeland 1-3 (1-2).

Scoreverloop: 17. 0-1, 23. 0-2, 39. Viviane Verheijen1-2, 52. 1-3.

Opstelling Nederland: Danique de Vree, Lisan van den Broek, Daisy de Boer, Kay-Lee de Sanders (48. Jasmijn Duppen), Vera ten Westeneind, Nurija van Schoonhoven, Mandy de Boer, Wilan Gies Broesterhuizen, Nathalie van den Heuvel, Kim van Velzen (57. Pien de Beer) en Viviane Verheijen (57. Nadine Noordam).

Exclusieve Oranje-video's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen