Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dubbel vrouwen O-15 tegen Engeland

KNVB Media
KNVB Media
20 maart 2013, 21:50

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar maakt zich op voor een dubbele ontmoeting met de leeftijdsgenoten uit Engeland. Sportpark Papelaan, thuishaven van FC Weesp, vormt hiervoor beide keren het decor. De eerste van de twee oefeninterlands vindt plaats op woensdag 10 april 2013, met als startsein 19.30 uur. Vrijdag 12 april 2013 staat, vanaf 13.00 uur, het afsluitende duel op het programma.

KNVB-coach Marleen Wissink kijkt uit naar de confrontaties in Weesp, die beide gratis zijn te bezoeken. ,,En met mij ook in sterke mate de speelsters. Het is op dit moment nog spannend voor hen of zij straks tot de selectie zullen behoren. Ook die vorm van spanning hoort bij topvoetbal. Daarbij geldt dat voor degenen die goed nieuws ontvangen, veelal hun allereerste interland in aantocht is. Dat is natuurlijk iets heel bijzonders."

,,Daarnaast is er de wedstrijdspanning, waarbij duidelijk is dat ze tegen Engeland twee keer echt aan de bak moeten. Onze tegenstander is fysiek sterk en heeft de absolute wil om te winnen. Terwijl aan de andere kant de meeste van onze speelsters een duidelijk doel voor ogen hebben: het grote Oranje halen. Ze zijn dan ook enorm enthousiast. Dat straalt er vanaf en is ook ontzettend leuk voor het publiek. Maar zeker óók voetballend laten ze aardig wat zien. Deze meiden zijn in hun leeftijdscategorie de beste van Nederland en kunnen wel wat met een bal."

,,Met de vorige lichting hebben we vorig jaar twee goede wedstrijden tegen Engeland kunnen spelen, en dat nemen de betreffende speelsters in Onder 16 weer mee in hun 'rugzakje'. Straks in april doen ook de huidige Speelsters onder 15 weer mooie ervaringen op. Het resultaat is belangrijk, maar de ontwikkeling van de speelsters minstens zo. En juist bij een dubbele interland kun je in korte tijd zien welk effect de ervaringen van de eerste wedstrijd op het spel en de houding van de speelsters hebben in het duel kort erna. Ook ik als trainer ben dus erg benieuwd.”

Exclusieve Oranjevideo's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen