Prima zege Onder 15

11 april 2012, 22:47

Marleen Wissink sloot haar eerste duel als hoofdcoach van Meisjes onder 15 jaar woensdag af met een overwinning. Tegen Engeland werd het op het veld van Reiger Boys 3-0 voor Nederland. Vrijdag spelen de ploegen opnieuw tegen elkaar.

Wissink werd enkele dagen geleden nog benoemd tot bondsridder, vanwege haar diensten voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Op Sportlandgoed De Wending was de voormalig assistent van onder andere Onder 15 en sc Heerenveen voor het eerst hoofdverantwoordelijk voor een nationaal elftal.

,,Na die beginfase waarin we zoekende waren, hebben de meiden het prima opgepakt. De groep heeft het met elkaar gedaan, hard gewerkt, de nul gehouden en drie keer gescoord met geweldige goals. Als technische staf zijn we blij met hoe het gelopen is”, aldus Wissink, die zag dat haar elftal na rust los kwam, maar wat huiverig startte.

Schrik

Binnen een minuut hadden de Engelsen namelijk de openingstreffer al op de schoen. Doelvrouw Kim van der Werff werkte een hoge bal uit een corner weg, maar tikte de bal precies in de voeten van de tegenstander. Jill Roord kon de inzet nog maar net van de lijn halen.

Nadat Onder 15 van de eerste schrik bekomen was, herstelde het elftal zich prima. Het gaf voor rust vrijwel niets meer weg, hoewel het zelf lange tijd ook niet tot opgelegde kansen kwam.

Toen de veertigste en tevens laatste minuut van de eerste helft al op de klok stond, zorgde de rappe Suzanne Admiraal toch voor de verrassende voorsprong. Na een lange bal van Michelle Hendriks was de speelster van ADO '20 haar tegenstander te snel af en alleen voor doelvrouw schoot ze koel in de lange hoek binnen. Admiraal: ,,Ik dacht; als ik nou maar snelheid maak, kan ik haar hebben. Ik zag vervolgens de lange hoek open en dacht niet echt na verder. Ik schoot gewoon”.

Uitstekende aanval

Na de pauze zette Onder 15 het goede spel voort en dat zorgde tien minuten na rust voor een meer dan vloeiende aanval. Over de rechterkant werd via meerdere schijven Lisanne van Gurp vrijgespeeld, die de toch al fraaie aanval vanaf de rand van het zestienmetergebied, uitstekend afrondde (2-0). Vier minuten voor tijd was Admiraal opnieuw de doelpuntenmaker, toen ze bij de tweede paal op snelheid de voorzet van Romy Takken binnen tikte.

,,Het was een beetje rommelig in de achterhoede van Engeland en ik hoopte dat de bal er tussendoor zou vallen. Gelukkig deed hij dat precies”, aldus Admiraal, die bij haar club ADO '20 nota bene in de verdediging speelt. ,,Ja, rechtsachter bij de jongens. Achterin spelen vind ik ook leuk”, aldus Admiraal, die bij haar eerste interland dus twee keer scoorde. ,,Ja, beter kan haast niet”, glunderde ze van oor tot oor.

Vrijdag volgt om 13 uur, eveneens bij Reigerboys, de tweede ontmoeting.

Onder 15 – Engeland 3-0 (1-0).

Scoreverloop: 40. Suzanne Admiraal 1-0, 50. Lisanne van Gurp 2-0, 76. Admiraal 3-0.