Onder 15 ruim langs België

14 mei 2011, 22:28

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar heeft zaterdag een overtuigende oefenzege geboekt in en tegen België. In Scheldewindeke versloeg de ploeg van Maria van Kortenhof de thuisformatie met liefst 0-4.

,,We hebben echt een goede wedstrijd gespeeld, heel dominant”, aldus Van Kortenhof tevreden. ,,We hadden voortdurend druk op de tegenstander. Zij kwamen nauwelijks in hun spel. De hele wedstrijd niet.”

Traditioneel zijn de teams van België en Nederland van Onder 15 aan elkaar gewaagd. Vorig jaar won Oranje maar nipt tegen de leeftijdsgenoten en in 2009 moest het zelfs een verlies incasseren. Nu kwam de ploeg echter uitstekend uit de startblokken en had binnen twintig minuten al een 0-3 voorsprong op het bord staan.

Snel veel goals

Na vijf minuten maakte Jill Roord de openingstreffer op aangeven van Vivianne Miedema, terwijl vijf minuten later de fraaiste treffer van de wedstrijd te zien was. Na de opbouw vanuit de achterhoede kon Laura Strik aan de linkerkant van het veld Miedema aanspelen, die het spel verlegde en opende op Simone Kets helemaal aan de andere kant van het veld. De rechtsbuiten speelde Roord in, die haar tweede treffer kon aantekenen. ,,Echt een schitterend uitgespeelde aanval”, zag Van Kortenhof.

Miedema maakte acht minuten later al een einde aan de illusies van België, door opnieuw een voorzet van Kets te verzilveren. En ondanks dat Nederland in het vervolg nog volop kansen kreeg, wist alleen invaller Vanessa Susanna na rust nog te scoren. België kwam in het gehele duel niet verder dan een bal op de lat.

Gevaarlijk

,,Achterin stond het uitstekend, waarbij de back en vooral linksback Inessa Kaagman voortdurend gevaarlijk opkwamen. Ik ben erg tevreden”, aldus Van Kortenhof die Lineth Beerensteyn, Hiske Huisman en doelvrouw Joyce van Eck liet debuteren.

De laatste interland van het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar van dit seizoen staat zaterdag 4 juni om 17.00 uur op het programma. Tijdens de KNVB Jeugdvoetbaldag van district Zuid II op het terrein van SC Susteren zijn de Belgische leeftijdsgenoten opnieuw de tegenstanders.

België – Onder 15 0-4 (0-3)

Scoreverloop:
5. Jill Roord 0-1, 10. Jill Roord 0-2, 18. Vivianne Miedema 0-3, 53. Vanessa Susanna 0-4