Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederlaag voor Speelsters O-15

KNVB Media
KNVB Media
6 juni 2009, 22:38

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar kwam een snelle tegengoal in de oefeninterland tegen België niet te boven. In Susteren verloor de ploeg van KNVB-coach Johan van Heertum met 1-2.

Niet koelbloedig wegwerken, maar het mooi willen oplossen, het lijkt wel een Nederlands probleem. Dat besefte ook Van Heertum, die zijn meiden op Sportpark Suestra de bal na vier minuten niet zag ‘wegrammen’, maar hem na een kluts panklaar legde voor de voeten van de Belgische leeftijdsgenoten. ,,En die knalden 'm vanaf de ‘zestien’ richting goal. En omdat hij van richting werd veranderd, was Robbin Huisman kansloos.’’

Verdedigende muur niet te slechten

Onder 15 kon de vroege fout nooit meer echt herstellen. Terwijl de ploeg de Rode Duivellinnen op 3 mei nog met 0-2 wegzette, konden de zuiderburen nu direct de ruimtes kleinhouden en een verdedigende muur optrekken. ,,We speelden met name na rust positioneel geweldig, maar ja, daarmee alleen red je het niet. Je moet ook in de eindpass en afwerking zorgvuldig genoeg zijn.’’

Even leek Oranje dan toch terug in de wedstrijd te komen. Nadia Coolen (foto) schoot vlak na rust van net buiten het zestienmetergebied op doel en nadat ook nu de bal van richting veranderde, was nu de Belgische keepster kansloos. De Oranje-formatie had daarmee wel kort het geluk haar zijde, want binnen drie minuten was het met die gelijke stand alweer gedaan. Een Belgische glipte na een snelle tegenaanval door het centrum van de verdediging en rondde vervolgens koelbloedig af. Nederland kreeg volgens Van Heertum dan nog 'zes, zeven kansen', maar geen van allen troffen doel.

Geen doorkomen aan

,,Heel jammer, want die meiden hebben het verder uitstekend gedaan. Maar doordat we steeds achter stonden, was er geen doorkomen aan. Daarbij misten we soms net wat scherpte voor de goal. Voor die meiden is zo’n resultaat natuurlijk jammer. Maar ik ben niet ontevreden.’’ Het treffen werd gehouden op de Jeugdvoetbaldag van Zuid II. Op het duel kwamen dan ook zo’n vierhonderd mensen af. Larissa Smit (KGB) en Ilse van der Zanden (ZSV) maakten hun debuut.

Het duel met België was de laatste activiteit voor Onder 15. Een deel van de selectie zal echter nog gaan deelnemen aan het Nordic Tournament, dat op 29 juni van start gaat.

Statistieken:

06.06.2009 Susteren, oefeninterland

Nederland - Belgie 1-2 (0-1).

Scoreverloop: 4. 0-1, 38. Nadia Coolen 1-1, 41. 1-2.

Nederland: Robbin Huisman (FC Horst), Lieke Wijnands (RKMSV), Myrusha Victoria (Hollandia), Tessa Klein Braskamp (EGVV), Paola van der Veen (Voorschoten '97), Myrthe Moorrees (SV Venraij), Jeslynn Kuijpers (sc 't Zand), Sabira Hadzic (Oranje Nassau), Nadia Coolen (FC Geleen Zuid), Jackie Groenen (Wilhelmina Boys), Quinniver Lardinois (Scharn).

Wissels: 49. Lardinois vervangen door Judith Westervelt (AZSV), 49. Kuijpers vervangen door Mayke Bressers (Best Vooruit), 57. Hadzic vervangen door Larissa Smit (KGB), 61. Wijnands vervangen door Talissa Oraile (SVZW), 61. Klein Braskamp vervangen door Ilse v.d. Zanden (ZSV).

Overige wissels: Kimberly Heijne (Emmen), Marcela Cabrera Cabrera (ARC).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen