'We waren er zo dichtbij'

22 juli 2016, 9:15
2:21

Abdelhak Nouri baalt dat hij met Onder 19 het WK misloopt. - Foto: KNVB Media

Het EK zit erop voor het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar. Het team van KNVB-coach Aron Winter begon met hoge verwachtingen aan het toernooi, maar staat na vier wedstrijden met lege handen.

Onder 19 werd in de poulefase uitgeschakeld, maar kreeg donderdag alsnog de kans om zich te plaatsen voor het WK voor spelers onder 20 jaar. Duitsland bleek na strafschoppen echter te sterk. Het ongeloof na afloop was groot bij de spelers van Oranje.

Niet beloond

"Deze wedstrijd was een stuk beter dan de vorige tegen Frankrijk", vond Abdelhak Nouri. "We hebben echt voor elkaar gewerkt. Dan is het jammer dat we ons niet hebben beloond."

Onder 19 keek in de verlenging tegen een 3-2 achterstand aan, maar in de 111de minuut blies Sam Lammers de kansen van Onder 19 nieuw leven in. "Ik kan het nog echt niet geloven", sprak de PSV-aanvaller na de strafschoppenreeks. "We waren er zo dichtbij, maar we geven het twee keer weg."