Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Knop om voor Duitsland'

KNVB Media
KNVB Media
18 juli 2016, 16:30
2:06

Jari Schuurman beseft het belang van de wedstrijd tegen Duitsland. - Foto: KNVB Media

Oranje onder 19 had in het beslissende duel om een plek in de halve finale op het EK in Duitsland niets in te brengen tegen Frankrijk: 1-5. "Het was een drama," zegt middenvelder Jari Schuurman. "Maar de knop moet om voor het play-off-duel tegen Duitsland."

Teleurstelling en boosheid vechten om voorrang bij Jari Schuurman. Zojuist is zijn EK-droom in rook opgegaan. Het was een schandalige vertoning, zegt Schuurman. Geen vroege tegengoal hebben we van te voren nog tegen elkaar gezegd. En wat gebeurt er? Dan ga je de rust in met een psychologisch voordeel omdat je de aansluitingstreffer maakt en na drie minuten in de tweede helft is het al weer 1-3.

Deceptie

Een verklaring heeft Schuurman niet voor de deceptie tegen de Fransen die fysiek veel sterker oogden, maar ook meer beleving toonden. Zo'n wedstrijd moet je toch alles geven. Dan kunnen ze misschien wel twee keer zo sterk zijn, maar dan moeten wij twee keer zo hard lopen en twee keer zo hard werken. Het was hem niet vandaag.

Onder 19 had aan een gelijkspel genoeg, maar wilde daar vooraf niet op spelen. "We gingen voor de winst," zegt Schuurman. "Tegen Engeland en Kroatië hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen. Maar we kwamen geen moment in ons eigen spel. Het was een drama."

WK nog in zicht

Toch heeft de ploeg van Aron Winter nog altijd een kans om het WK onder 20 volgend jaar in Zuid-Korea te halen. Daarvoor moet Onder 19 gastland Duitsland verslaan in een speciaal play-off duel tussen de nummers drie uit beide poules. Schuurman: "Het is aan ons en de trainer om de knop zo snel mogelijk om te zetten."


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen