Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Torny maakt EK-selectie O-19 bekend

KNVB Media
KNVB Media
9 juli 2016, 12:30

De volledige selectie van Onder 19. - Foto: KNVB Media

De definitieve selectie van vrouwen onder 19 voor het EK 2016 in Slowakije is bekendgemaakt. KNVB-coach Jessica Torny heeft de knoop doorgehakt en treedt, op dinsdag 19 juli met 18 speelsters in de selectie, aan tegen gastland Slowakije. In de tweede wedstrijd op vrijdag 22 juli is Noorwegen de tegenstander en de groepsfase wordt afgesloten met een ontmoeting tegen Frankrijk op maandag 25 juli.

De definitieve selectie:

Suzanne Admiraal (Telstar), Sisca Folkertsma (PSV), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Esmee de Graaf (PEC Zwolle), Michelle Hendriks (PSV), Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team), Vita van der Linden (AFC Ajax), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Paulina Quaye (AFC Ajax), Pleun Raaijmakers (PSV), Jill Roord (FC Twente), Kay-Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team), Maureen Sanders (PSV), Yvonne van Schijndel (PSV), Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle), Soraya Verhoeve (AFC Ajax), Ashleigh Weerden (CTO Amsterdam Talent Team) en Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team).

Zeven speelsters staan op de standby-lijst om eventueel opgeroepen te worden als een van bovenstaande spelers alsnog afvalt door bijvoorbeeld een blessure. Dit zijn: Sabrine Ellouzi (FC Twente), Aniek Nouwen (PSV), Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team), Mijke Roelfsema (ADO Den Haag), Kim van Velzen (sc Heerenveen), Lysanne van der Wal (BV Cloppenburg) en Jacintha Weimar (FC Bayern Munchen).

Wedstrijdprogramma

Dinsdag 19 juli (17.00 uur): Slowakije – Nederland
Vrijdag 22 juli (18.00 uur): Nederland – Noorwegen
Maandag 25 juli (17.00 uur): Nederland - Frankrijk

'Mooie loting met volop kansen'

"We mogen zeker niet ontevreden zijn met deze loting", zei KNVB-coach Jessica Torny op 25 mei over de poule-indeling. "Op een EK tref je altijd mooie tegenstanders, maar deze poule biedt volop kansen. Ik begreep dat we van gastland Slowakije nog nooit verloren hebben in deze leeftijdscategorie, dit is geen slecht uitgangspunt."

Ze vervolgt: "Een verschil is nu wel dat ze een thuisvoordeel hebben, maar ik schat ons toch hoger in. Noorwegen is in elke leeftijdscategorie bij de vrouwen sterk. In de Eliteronde eindigde ze echter niet als eerste in hun poule en was Zwitserland te sterk, dit zegt natuurlijk ook wel iets. Frankrijk is een absoluut topland dat ik ook op een vriendschappelijk toernooi in La Manga heb zien spelen. Volgens mij zijn zij de favoriet in deze poule en misschien wel voor het EK. Ik sluit overigens niet uit dat zij op een zelfde manier naar ons kijken."

EK 2016 onder 19 jaar in Slowakije

Aan het EK in Slowakije doen acht landen mee, verdeeld over twee groepen. De groepswedstrijden zijn op 19, 22 en 25 juli. De winnaars en nummers twee van elke groep gaan naar de halve finales. Die zijn op 28 juli. De finale is op 31 juli.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen