Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK: Engeland, Frankrijk, Kroatië

KNVB Media
KNVB Media
13 april 2016, 8:00

Aron Winter poseert met zijn collega-coaches van de tegenstanders op het EK. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 neemt het op het Europees kampioenschap 2016 op tegen Engeland, Frankrijk en Kroatië. De andere groep bestaat uit Duitsland, Italië, Portugal en Oostenrijk. Het EK vindt van 11 tot en met 24 juli plaats in Duitsland.

"Het toernooi bestaat uit de acht beste Europese teams op dit moment," zegt coach Aron Winter. "Als ik nu zeg dat we in een sterke groep zitten, zou ik dus wel een erg open deur in trappen. Wat ik veel belangrijker vind, is dat het toernooi weer een stapje dichterbij is en daardoor nog meer gaat leven. Zowel bij de staf als bij de spelers."

"Met de staf ga ik nu de tegenstanders analyseren en een optimale voorbereiding op het toernooi in elkaar zetten. En de jongens kunnen uitkijken naar een krachtmeting met hun beste leeftijdsgenoten uit Europa. Juist omdat het allemaal sterke tegenstanders zijn, beloven het mooie wedstrijden te worden. Een prachtig vooruitzicht. Vorig jaar waren we ook op het EK en daar heb ik gezien dat het echt een hele waardevolle ervaring is voor die jonge gasten."

Loting en speelschema

Groep A: Duitsland, Italië, Portugal, Oostenrijk

Groep B: Nederland, Kroatië, Frankrijk, Engeland

De groepswedstrijden zijn op 11/12, 14/15 en 17/18 juli. De beste nummers twee van elke groep gaan naar de halve finales. Die zijn op 21 juli. De finale is op 24 juli. De vier halve finalisten en de winnaar van een wedstrijd tussen de nummers drie van elke groep (wedstrijd op 21 juli) plaatsen zich voor het WK onder 20. Dat WK is van 20 mei tot en met 11 juni 2017 in Zuid-Korea.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen