Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onervaren O18 oogst complimenten

KNVB Media
KNVB Media
1 september 2016, 22:30

Onder 18 speelde met 0-0 gelijk tegen Denemarken. - Foto: KNVB Media

Geen goals in Gendt, maar wel een boeiende en uiterst leerzame voetbalavond voor het Nederlands elftal onder 18 jaar. De oefeninterland tegen Denemarken eindigde in 0-0 en daar moesten de Oranjetalenten knetterhard voor werken.

Juist daarom was KNVB-coach Kees van Wonderen na afloop vol tevredenheid. "Dit zijn de wedstrijden waar de spelers beter van worden. Ze hebben alles uit de kast moeten halen om zich staande te houden en dat is uiteindelijk gelukt. Dat moet de jongens een enorme kick geven."

Onbekende weerstand

De Denen boden Onder 18 namelijk het soort weerstand dat de eerstejaars A-junioren in de nationale competitie nauwelijks ondervinden. Een goed georganiseerde ploeg met veel fysieke kwaliteiten en kopsterke spitsen. Al in de tweede minuut maakte Nederland kennis met de kracht van de Denen, maar kwam het goed weg toen de paal keeper Mike van de Meulenhof de helpende hand bood.

Daarna vocht Onder 18 zich goed in de wedstrijd, leverde strijd en kreeg zelf ook goede kansen. Donyell Malen was tweemaal dicht bij een treffer, Dylan Vente had bijna succes met een kopbal en ook Martijn Kaars had zicht op een goal. In de tweede helft vuurde Onder 18 nog een aantal schoten van afstand op het Deense doel, maar gescoord werd er niet.

Internationale ervaring

Jammer, maar het deerde coach Van Wonderen nauwelijks. "Omdat we echt een goed gevoel hebben overgehouden aan deze wedstrijd. Het was mooi om te zien en mooi om te coachen. Er werd ontzettend veel van de spelers gevraagd tegen deze ploeg. Zeker gezien het feit dat een aantal spelers nog weinig internationale ervaring heeft."

Onder 18 trad op het complex van De Bataven in Gendt aan met een internationaal onervaren achterhoede. Zo maakten verdedigers Boy Kemper en Nathan Markelo hun debuut als jeugdinternational en zij moesten meteen vol aan de bak. Op een hoger niveau, in een hoger tempo, met veel duelkracht en minder tijd. De weerstand die zij ondervonden was nieuw. "Het team moest vooral veel energie leggen in het volhouden van de wedstrijd. Het is mooi om te zien dat ze niet ten onder gingen, maar juist staande hielden. Sommige spelers kunnen misschien meer dan ze dachten. Dat moet hen een enorme kick geven."

Acht nieuwelingen

Van Wonderen borduurt met Onder 18 verder op het afgelopen seizoen van Oranje onder 17, het team dat ook onder zijn leiding staat. Een aantal spelers is overgeheveld, maar een aantal is ook doorgeschoven naar Onder 19. "Acht nieuwe spelers zijn aangesloten bij onze selectie van 22 spelers. We hebben deze week twee trainingen gehad om de nieuwelingen onze plannen te verduidelijken. Het is goed dat we dat meteen terugzagen in deze wedstrijd."

Zondag treffen beide ploegen elkaar opnieuw. Ook deze interland vindt plaats bij De Bataven in het Gelderse Gendt waar om 14.00 uur wordt afgetrapt. Van Wonderen zal dan elf andere spelers in de basisopstelling posteren. "Zodat we een compleet beeld van de groep hebben. Ik ben benieuwd tot waar we zondag in staat zijn. Uiteindelijk is het harde selectie en blijven de besten over."

Statistieken

Wedstrijd
Nederland - Denemarken 0-0.

Opstelling Nederland
Van de Meulenhof, Asmelash, Markelo, Kemper, Culhaci, Van de Looi, Malen (60. Kadioglu), Fernandes, Kaars (60.Nunnely), Vente (60. Piroe), Kluivert (65. Frimpong).


Spelers & Staf

Alle informatie over de spelers en de technische staf van Oranje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen