Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geen goals bij Turkije-Onder 18

KNVB Media
KNVB Media
14 november 2015, 14:37

Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal onder 18 jaar blijft ongeslagen op het vierlandentoernooi in Turkije. Na de 1-0 overwinning op Duitsland twee dagen eerder hielden de jeugdinternationals zaterdag het gastland op een gelijkspel. Beide ploegen scoorden niet: 0-0.

Voordat het eerste fluitsignaal op het Emirhan Sport Complex klonk, stonden alle betrokkenen een minuut stil bij de dramatische gebeurtenissen van vrijdagavond in Parijs. Rond de middencirkel stelden spelers en stafleden van Turkije en Nederland zich door elkaar heen op en herdachten met de armen om elkaars schouders de slachtoffers in de Franse hoofdstad.

"We hebben allemaal meegekregen wat er in Parijs is gebeurd", zegt KNVB-coach Kees van Wonderen. "Ook al zitten we op afstand, het heeft wel impact op iedereen en we hebben er met de ploeg over gesproken." Onder 18 bevindt zich in de buurt van Belek waar zondag en maandag de wereldleiders van de G20 bijeen komen. "Van bezorgde ouders en naasten krijgen we wat vragen. Het spreekt voor zich dat we in contact staan met buitenlandse zaken en veiligheidsinstanties."

Turks blok

Uiteindelijk moest er aan de Turkse kust ook 'gewoon' worden gevoetbald. Dat deed Oranje onder 18 met een basisteam dat bijna volledig afweek van de formatie die donderdag de Duitsers versloeg. Alleen Owen Wijndal en Mink Peeters stonden voor de tweede maal aan de aftrap in Side. Ze troffen een goed georganiseerd en strijdbaar Turks team. Met een optisch overwicht zocht Onder 18 naar oplossingen om het Turkse blok uiteen te spelen.

Dat leverde drie goede mogelijkheden op. Tweemaal was Nigel Robertha dicht bij een doelpunt en in de laatste minuut had invaller Kai Koreniuk de winnende treffer op zijn schoen. De aanvaller van Vitesse, die donderdag tegen Duitsland uit een penalty scoorde, sprintte vanaf de flank alleen op de keeper af maar mikte te hoog en zag de bal over het doel zeilen.

Genoeg scorend vermogen

Van Wonderen tilde er niet al te zwaar aan. "Die ballen hadden erin gekund, maar het is inherent aan voetbal dat je niet alle kansen benut. Daar maak ik me geen zorgen over. We hebben genoeg spelers met scorend vermogen. Daarnaast probeerden we wél de oplossingen te vinden en knokten we opnieuw om elke bal. Wij verdienden de zege meer dan Turkije, maar aan de andere kant hebben we het ook niet weggegeven en daar valt ook iets voor te zeggen."

Mede dankzij doelman Jeffrey de Lange die vlak voor tijd nog een Turkse uitbraak verijdelde. "Dit seizoen hebben we in vier van de vijf interlands we de nul gehouden. Dat is een groot compliment", aldus Van Wonderen. Vitesse-middenvelder Jesse Schuurman maakte een verdienstelijk debuut in Onder 18. Zijn coach was ook lovend over de pas 16-jarige Owen Wijndal. "Hij deed het opnieuw uitstekend op de linksbackpositie."

 

Statistieken:

Turkije - Nederland 0-0.

Scoreverloop: -

Geel: -

Opstelling Nederland: Jeffrey de Lange, Troupee (73. Blöte), Tol, Jelle de Lange (73. Doekhi), Wijndal (46. Carolina), Kongolo (62. De Wit), Peeters (46. Bijleveld), Schuurman (73. Koopmeiners), Fernandes, Robertha (62. Koreniuk), Dilrosun (73. Schouten).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen