Gelijkspel Onder 18 tegen Turkije

15 november 2014, 15:38

Het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar heeft zaterdag in het tweede duel tijdens het vriendschappelijke toernooi in Turkije met 1-1 gelijkgespeeld tegen het gastland. Kenneth Paal zorgde voor rust vanaf de penaltystip voor de enige Nederlandse treffer.

KNVB-coach Maarten Stekelenburg koos in Antalya voor elf andere spelers uit de selectie. De eerste groep verloor donderdag met 4-0 van Duitsland. De ploeg die tegen Turkije in het veld stond, was bijzonder onervaren. Maar liefst zeven spelers kwamen niet eerder in actie voor een vertegenwoordigend team van Nederland.

Dit team deed het niet onverdienstelijk tegen de Turken. ,,Een aantal spelers heeft bewezen dit niveau aan te kunnen en heeft daarmee een positief beeld afgegeven. Dat is de grote winst van vandaag”, blikte Stekelenburg tevreden terug.

De KNVB-coach zag een gelijkwaardig duel. ,,In de eerste helft hadden we meer balbezit zonder grote kansen. In de tweede helft waren de mogelijkheden nog schaarser en was ook het balbezit in balans. Ik denk dat 1-1 een terechte uitslag is.”

Goals

De eerste mogelijkheid was voor Nederland. Doelman Ubeyd Adiyaman redde op een inzet van Ilias Alhaft. Vier minuten later viel de goal echter aan de andere kant. Een voorzet vanaf de rechterkant kon de Nederlandse defensie nog verwerken, maar kwam voor de voeten van Mustafa Ercetin die fraai uithaalde: 1-0.

Na ruim een halfuur had Turkije een mogelijkheid om de marge te vergroten, maar het schot ging over. Nog voor rust kwam Nederland op gelijke hoogte. Adam El Idrissi begon aan een dribbel en haalde uit. Zijn schot belandde op de handen van een Turkse verdediger die zich voor de bal had geworpen. Kenneth Paal benutte de strafschop.

Na rust viel er slechts sporadisch wat te beleven. El Idrissi schoot nog wel een keer over en Leon Bergsma kopte vlak voor tijd via een Turks hoofd over na een voorzet van Laros Duarte.

Maandag sluit Onder 18 het vierlandentoernooi af. Om 14.00 uur is Tsjechië de tegenstander.

Turkije – Onder 18 1-1 (1-1).
Scoreverloop: 17. Ercetin 1-0; 36. Paal 1-1 (pen).
Opstelling Nederland: De Boer, Oosterlen, Sturing, Bergsma, Brinkman, Korporaal, Paal (68. Duarte), Vlap (68. De Jong), El Idrissi (86. Verloo), De Jager (68. Da Cruz), Alhaft (68. Owobowale).