Opnieuw nederlaag Onder 18

5 september 2014, 23:07

Het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar heeft ook het tweede oefenduel in en tegen Engeland verloren. Na de 4-1 van woensdag verloor de ploeg van KNVB-coach Maarten Stekelenburg vrijdag in Bury met 3-1. Laros Duarte maakte de enige Nederlandse treffer.

Woensdag kreeg Oranje het deksel hard op de neus na een sterk begin. De 1-0 voorsprong werd nog voor rust omgebogen in een 3-1 achterstand, waarna Engeland in de tweede helft de marge vergrootte naar drie. Het krachtsverschil was vrijdag minder groot. Oranje speelde goed positiespel en ging fel de duels in. Het enige dat je de ploeg kon aanrekenen was dat het te weinig kansen creëerde. Dat was precies het verschil met de Engelsen. Zij waren daar net iets sterker in en de straften de foutjes van Nederland meedogenloos af.

Kruising

Zo'n moment was er ook vlak voor rust. Nadat in de eerste helft Oranje het meest gevaarlijk was geweest via een afstandschot van Ilias Alhas, kopte Callum Connoly een corner tegen de touwen: 1-0.

Tien minuten na rust voerde Engeland de score op. Balverlies op het Nederlandse middenveld leidde een counter voor Engeland in. In eerste instantie kon Yanick van Osch nog redden, maar op de rebound van Dominic Solanke was hij vervolgens kansloos.

Nadat Ruben de Jager de bal net niet lekker genoeg had geraakt om de aansluitingstreffer op het bord te zetten, viel deze na ruim een uur alsnog. Na goed druk zetten van Oranje schoot Laros Duarte de bal fraai in de kruising: 2-1.

De treffer leidde tot een goede fase van Oranje, waarin invaller Alessio Da Cruz de gelijkmaker op de schoen had. Zijn inzet ging echter rakelings naast. In een poging om nog iets te forceren, ging Stekelenburg met een extra aanvaller spelen. In plaats van de 2-2 viel echter de 3-1. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door opnieuw Connoly goed binnengeschoten.

Topwedstrijd

Stekelenburg had genoten van het duel. “Het was een echte topwedstrijd. We zaten veel beter in de wedstrijd dan woensdag. Helaas ontbrak bij ons net die goede eindpass en straften de Engelsen onze fouten direct af.”

Volgende maand komt Onder 18 opnieuw in actie. Op 8 oktober is Servië in Schijndel de tegenstander.

Engeland – Onder 18 3-1 (1-0)

Scoreverloop: 42. Connoly 1-0, 55. Solanke 2-0, 62. Duarte 2-1, 76. Connoly 3-1.

Opstelling Nederland: Van Osch, Lelieveld (72. Van der Meer), Ter Avest, Verdonk, Savastano (46. Verloo), Hamer (72. Slabbekoorn), Duarte, Nouri, Alhaft (72. Berden), De Jager (58. Da Cruz), Owobowale.