Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oostenrijk te sterk voor Onder 18

KNVB Media
KNVB Media
15 oktober 2012, 22:33

Foto:

Het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar heeft ook haar tweede oefenwedstrijd verloren. Na de 2-4 nederlaag tegen de leeftijdsgenoten uit de Verenigde Staten een maand geleden, was maandagavond Oostenrijk met 0-2 te sterk voor de mannen van KNVB-coach Ruud Dokter.

Op het Burgemeester Dekker Sportpark in Dronten, waar meer dan duizend mensen naar de Oranje-talenten kwamen kijken, was het niet de thuisploeg, maar Oostenrijk dat uit de startblokken schoot. Met een prachtige solo en een fantastische knal in de kruising zorgde Markus Blutsch na tien minuten voor de 0-1. Onder 18 kreeg pas na een kwartier de handen van het publiek op elkaar, nadat Brandon Robinson met een omhaal van dichtbij Tino Casali probeerde te verschalken. De goalie van Oostenrijk reageerde echter alert.

'Niet goed verdedigd'

Een paar minuten later was de Oranje-verdediging een stuk minder bij de les. Helemaal vrijgelaten bij de tweede paal kon Florian Grillitsch de bal simpel langs doelman Mike Havekotte prikken. Onder 18 kwam in het vervolg niet verder dan een schotje van Wouter Marinus dat met enige moeite gekeerd kon worden door Casali. ,,In de eerste helft hebben we niet goed verdedigd en de goals wel heel makkelijk weggegeven”, zag Dokter. ,,Maar ook in balbezit deden we het niet goed. We hadden te weinig initiatief, we speelden de bal alleen maar breed, waren besluiteloos en verloren veel duels. Nee, het was heel matig wat we voor rust lieten zien.”

Met wat zijn team in het tweede bedrijf voorschotelde, kon de coach daarentegen wel leven. ,,Die hebben we gedomineerd”, zo vond hij. Dat mocht dan wel zo zijn, kansen leverde dat niet tot nauwelijks op. Alleen aanvoerder Rai Vloet (foto) wist in de slotfase een niet te missen kans vrij voor het doel om zeep te helpen. ,,We moeten in de eindfase efficiënter worden, dat is inderdaad een verbeterpunt”, aldus Dokter. ,,Maar als we kijken naar de positieve punten van vanavond dan vind ik het wel mooi om te zien dat we in de tweede helft zijn blijven strijden voor een goed resultaat en dat we veel meer initiatief en durf in ons spel hebben gestopt.”

'Zitten in proces'

Verregaande conclusies wilde de KNVB-coach dan ook niet aan de tweede nederlaag op rij verbinden. ,,We zitten in een bepaald proces. Deze wedstrijden zien we als een toets in de ontwikkeling van de spelers. Waar staan ze en hoe ver zijn ze? Daarom krijgt een nieuwe groep spelers ook bewust een kans van ons om zichzelf te laten zien op dit podium. Natuurlijk, je speelt altijd om te winnen, maar dat is niet het allerbelangrijkste.”

Statistieken:

Nederland - Oostenrijk 0-2 (0-2).

Scoreverloop: 10. Markus Blutsch 0-1, 19. Florian Grillitsch 0-2.

Gele kaart: Breedijk en Walsh (Nederland).

Opstelling Nederland: Mike Havekotte (46. Nick Olij); Rodney Lopes Cabral, Daniël Breedijk (54. Sandy Walsh), Derrick Lucassen (46. Robert van Koesveld), Joris Voest; Sem de Wit (46. Djavan Anderson), Bilal Basacikoglu (61. Anwar El-Ghazi), Branco van den Boomen (71. Daley Sinkgraven); Brandon Robinson (71. Khalid Tadmine), Rai Vloet en Wouter Marinus.

Exclusieve Oranje-video's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen