Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog Onder 17 - Trainen naast de tegenstander

KNVB Media
KNVB Media
10 oktober 2017, 11:00

De spelers onder 17 trainen naast hun tegenstander Kosovo. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar probeert zich in het kwalificatietoernooi in Hongarije, van 10 tot en met 16 oktober, te plaatsen voor het EK. De ploeg van coach Kees van Wonderen neemt het op tegen Kosovo, Wales en het gastland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze groep Oranjetalenten.

Onze tweede dag in Hongarije begint zonovergoten. Het is een graadje of 16. Er waait een stevig windje, dat wel. Dit wordt de eerste dag met een vast dagprogramma: eten, studie, besprekingen, training en vrije tijd. Afhankelijk van de dag kan de volgorde veranderen. 

Eerste overhoring

 Na de studie volgt de ontspanning.

Na het ontbijt is het studeren geblazen. De één heeft niet al te veel, de meesten hoeven zich echter zich niet te vervelen tijdens de studie-uren. Tussen 19.00 en 20.00 is er studie op vrijwillige basis. Wie komt, is slim en kijkt vooruit: wat je bij mij doet, hoeft niet meer thuis of op de club gedaan te worden. Gelukkig zijn er enthousiastelingen en de eerste overhoring is al gemaakt. 

Om 14.10 volgt de eerste bespreking. De trainer toont beelden van Kosovo en vraagt natuurlijk waar de kansen en bedreigingen liggen. De groep weet de beelden steeds beter te analyseren en onder woorden te brengen. Bij de daarop volgende training zijn de beelden het uitgangspunt. Of zoals de trainer het omschrijft: 'Deze informatie vertalen naar de training!' Bij de avondbespreking worden de beelden van de training gebruikt om de puntjes op de i te zetten. 

Trainen naast de tegenstander

De stellage moet door 4 man ondersteund worden.

Kosovo en Oranje trainen direct naast elkaar. Er zou daarom een scherm tussen de velden gespannen worden, maar het waait te hard. In beide kampen wordt intensief en geconcentreerd getraind, dus veel tijd om de tegenstander te analyseren is er niet. 

Ook videoman Nick heeft veel last van de wind. Zijn toch al niet zo stabiele stellage moet door maar liefst vier stafleden ondersteund worden. Ook hier is er sprake van teamwork. Elk staflid kent zijn positie en daarbij horende verantwoordelijkheden! 

 

 

Head of Delegation

Bij discussiepunten of problemen komt mijn ervaring goed van pas

Om 19.30 is er een meeting van de teammanagers en de UEFA. Jan Willem Hoogendoorn, onze Head of Delegation, is daar ook bij aanwezig. Wie is hij en wat houdt zijn functie in? In het dagelijks leven was Hoogendoorn werkzaam bij ABN/AMRO. Hij heeft zelf 40 jaar gevoetbald en is nog steeds actief als scheidsrechter. De functie van Head of Delegation heeft hij in het vorige decennium meer dan 10 jaar vervuld. 

Hoogendoorn vertegenwoordigt het KNVB-bestuur bij internationale wedstrijden. Ambassadeur-bestuurder noemt hij zichzelf ook wel. "Ik houd me vooral bezig met het team en niet meer met het voetbal zelf. Ik zit bij het overleg met de UEFA-gedelegeerden en vervul de representatieve taken." Soms zijn er discussiepunten of moeten er problemen worden opgelost. "Dan komt mijn opgedane ervaring goed van pas." 

"Besluiten neem ik samen met de teammanager. Of de teammanager wil graag dat ik een besluit ondersteun. Ik ben dus eigenlijk de supporter van de teammanager. Daarnaast onderhoud ik contacten met de UEFA-officials, de lokale organisaties en de scheidsrechters."

Kosovo 

Morgen om 14.00 de eerste wedstrijd tegen Kosovo in Boedapest, ongeveer 45 minuten rijden met de bus. Het wordt mooi weer en de toegang is gratis. Dat geldt ook voor de volgende wedstrijden. Dat wil je toch niet laten lopen! Komen dus..........je wordt met open armen ontvangen. 

De droom van alle jongens: het grote Oranje. 


Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen