Blog Onder 17: De eerste trip zit erop

KNVB Media
KNVB Media
13 september, 9:30

Oranje onder 17 viert feest na winst op het vierlandentoernooi in Zuid-Duitsland. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt ter voorbereiding op de EK-kwalificatie een vierlandentoernooi in Duitsland. De ploeg van coach Kees van Wonderen neemt het op tegen Israël, Italië en het gastland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze groep Oranjetalenten.

Na het ontbijt staat er om 10.00 uur een wandeling op het programma. Eerst een heuveltje op en na 300 meter kom je op een plateau met een prachtig uitzicht op het dal. Groene weiden, een dorpje in de verte, een regionale weg met dinky toys en daarachter de bergtoppen in Oostenrijk. Geniet ervan als je het ziet.

Om 12.30 uur is de laatste bespreking en wordt de opstelling in beeld gebracht. Veel is al gezegd, nu straks in praktijk brengen wat de technische staf uitgedokterd heeft. De kern is: er zijn kansen en bedreigingen. Pak je kansen en ontmantel bedreigingen. Als je met passie en plezier speelt, is er veel mogelijk. Individueel, maar zeker als team.

Duitsland, Italië en Nederland poseren bij de prijsuitreiking.

Sportmaaltijd en bus

Het team was gefocust, serieus en gedreven op de momenten dat het nodig was.

Om 12.45 uur begint de sportmaaltijd waarbij pasta de boventoon voert. Koolhydraatrijk voedsel om de spelers straks de kracht en energie te geven, die ze nodig hebben om tachtig minuten voluit te gaan.

Om 13.45 uur rijden we samen met de bus van de Duitsers richting Burghausen, waar we om 16.00 uur spelen. We krijgen politiebegeleiding, omdat er wegwerkzaamheden op de route zijn. Dankzij hun begeleiding kunnen we er toch langs. Anders was de reis, die nu al een klein uur duurt, veel langer geweest.

Prijsuitreiking

Israël - Italië begint al om 13.00 uur, zodat na onze wedstrijd direct de prijsuitreiking plaatsvindt. Door een 1-1 gelijkspel tegen Duitsland zijn onze jongens eerste geworden met zeven punten en Duitsland tweede met vier punten. Voorwaar een prachtprestatie. Dankzij dit succes wacht ons woensdag een stormachtig ontvangst op Schiphol.

Blije gezichten bij de prijsuitreiking.

Om 21.15 uur vindt de laatste bespreking plaats. Eerst de beelden met het commentaar van de trainer erbij. Hij houdt de spelers voor hoe hun ontwikkelingspad nu verder moet gaan. Vervolgens krijgen Bram en Toshio een mooie landenvaan, omdat zij voor het eerst geselecteerd zijn. Bram krijgt de derde, omdat hij wegens een blessure de wedstrijd niet kon afmaken.

Hotelpak

Om 22.15 uur moeten de spelers hun hotelpak inleveren, omdat op Schiphol geen verkleedmogelijkheid is. Alleen het hoteljasje houden ze aan om herkenbaar te blijven. Bij Mike ligt voor iedereen een tasje klaar met tastbare herinneringen aan dit toernooi.

De eerste trip zit erop. Ontspannen op de momenten dat het kon. Gefocust, serieus en gedreven op de momenten dat het nodig was.

Mannen

Mijn indruk: een hecht team met een open mind, waarbij de speler als voetballer en als mens voorop staat. Aardige, gedreven en leergierige jongens. Kereltjes nog eigenlijk, die in de loop van het jaar mannen moeten gaan worden.

En niet te vergeten een professionele staf die met inzet en plezier deze gretige groep wil sturen en begeleiden naar de volgende stappen in hun ontwikkeling. 7 oktober is alweer de start van de eerste EK-kwalificatieronde in Hongarije. Daarvoor zijn er twee stagedagen in Zeist.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven