Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog Onder 17: Bowling, pizza en voetvolley

KNVB Media
KNVB Media
12 september 2017, 9:30

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt ter voorbereiding op de EK-kwalificatie een vierlandentoernooi in Duitsland. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt ter voorbereiding op de EK-kwalificatie een vierlandentoernooi in Duitsland. De ploeg van coach Kees van Wonderen neemt het op tegen Israël, Italië en het gastland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze groep Oranjetalenten.

Even terug naar zondagavond. Een uurtje bowlen om de eer en de prijzen was een spannend spektakel. De strikes vlogen je om de oren, maar ook de complete missers waren niet van de lucht. Aan het eind van twee rondes bleek dat de drie hoogste scores behaald waren door...stafleden! Eén, twee en drie: keeperstrainer Sander, coach Kees en dokter Melanie.

Hoogtepunt nummer twee

Het leverde teleurgestelde gezichten op bij de jeugd. De winnaars schonken hun prijzen aan de drie hoogst scorende spelers. Op de derde plaats eindigde Manuel (232), tweede werd Daan (233) en de eerste plaats was voor Shurendy met 235 punten. Tijdens ons diner bij de pizzeria deelde teammanager Patrick de prijzen uit. Een ander hoogtepunt was het zingen van één van de jongens, die zich verslapen had. En dan ken je de 'straf' en ondergaat hem lijdzaam.

Op de derde plaats eindigde Manuel (232), tweede werd Daan (233) en de eerste plaats was voor Shurendy met 235 punten.

Overigens, de pizzeria was top. Een mooie Italiaans aandoende ruimte, een heerlijke verfrissing, voor de meesten cola en daarna een grote pizza. In het hotel had iedereen zijn keuze al gemaakt, zodat de 33 pizza's vrij snel uitgeserveerd konden worden. Dat het een dag met hoogtepunten was geweest bleek uit de busreis terug naar het hotel. De rapnummers volgden elkaar in rap tempo op. Er werd luid meegezongen en de handjes gingen in de lucht.

Focus op Duitsland

Een dag later gaat de focus op de wedstrijd tegen Duitsland. In de ochtendbespreking complimenteert Kees nogmaals de spelers met hun inzet en met het feit dat ze met hun hart en hun verstand tachtig minuten gevoetbald hebben. Achterover leunen is funest. "Ga door op deze weg en verbeter je de volgende wedstrijd wederom en de volgende daarop weer. Beter worden houdt nooit op."

De pizzeria was top. Een mooie Italiaans aandoende ruimte, een heerlijke verfrissing, voor de meesten cola en daarna een grote pizza.

Bij de laatste training om 11.00 uur (bewolkt, windstil en zestien graden) gaat het vooral om herstel. Voetvolley maakt daar een rumoerig en hilarisch onderdeel van uit. Niemand is het eens met de scheidsrechter. Het laatste deel van de training is een potje 11-tegen-11. Aan de hand van de uitgereikte hesjes worden de contouren van het elftal van morgen al duidelijk.

Voetvolleyveld

In hun vrije tijd mogen de spelers deze middag naar buiten: rondom dit complex kun je prima wandelen en zijn allerhande winkeltjes, maar meer voor de oudere mens. Wie weet nemen de spelers iets voor oma of opa mee. Ze moeten dan wel van typisch Duitse kledij houden. In het hotel is een ruimte omgetoverd in een voetvolleyveld. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Gelukkig ligt het ver van de bewoonde wereld, dus lawaai maken mag.

Tijdens ons diner bij de pizzeria deelde teammanager Patrick de prijzen uit.

De scholen zijn net begonnen of nog net niet, zodat de studie-uren nog niet volgeboekt zijn. Dat geeft mij de kans met iedereen een tienminutengesprekje te voeren over school, thuis en wat er verder ter sprake komt. Heel zinvol en zo leer je elkaar snel beter kennen, wat bij de volgende toernooien van pas komt. Dan gaat iedereen voor de studie vol aan de bak. 's Avonds om 21.00 uur nog een bespreking en dan vandaag om 16.00 uur 'de finale'.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen