Blog onder 17: Huisregels, reizen en trainen

KNVB Media
KNVB Media
7 september, 9:15

Na een reisdag werkt Onder 17 zich in het zweet op het trainingsveld. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt ter voorbereiding op de EK-kwalificatie een vierlandentoernooi in Duitsland. De ploeg van coach Kees van Wonderen neemt het op tegen Israël, Italië en het gastland. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze groep Oranjetalenten.

Nog even terug naar dinsdagavond: de bespreking begon met de beelden van de training en de uitleg van de trainer. Daarna werden de 'huisregels' met de groep doorgenomen, waarbij de invulling voornamelijk door de spelers aangevoerd werd.

Samengevat gelden de volgende huisregels:

  • Zet je telefoon uit of liever nog, neem hem niet mee, dat geeft ook geen afleiding. Het gaat nu alleen om presteren.
  • Sociale media. Neem je eigen verantwoordelijkheid. Wees ervan bewust, dat je volgers alles lezen en er een mening over hebben. Ga er dus verstandig mee om.
  • Kleding. Altijd scheenbeschermers om en sokken onder de knie. Ook hier geldt: je wordt bekeken.
  • Op tijd komen. Wie te laat komt, zingt een liedje, dat minimaal een minuut moet duren. Tekst en melodie mogen gebruikt worden van je mobiel. Deze regel geldt ook voor stafleden.
  • Teammanager. Vraagbaak voor alles en iedereen.
  • TPE elke ochtend voor het ontbijt invullen. Wat TPE precies inhoudt, dat komt later aan bod.
  • Eten en slapen. Neem je rust, haal nog meer uit je talenten. Goed en verstandig eten geeft extra energie. Elke procent extra kan het verschil maken.

Woensdag hebben we een lange reisdag gehad, ondanks dat de vlucht naar München slechts een uur en vijf minuten duurt. Schiphol is niet meer die rustige luchthaven die het ooit was, dus ruim op tijd zet de bus ons af voor de ingang.

Rustige vlucht

We komen in de gloednieuwe hal 1 terecht, waar we vlot kunnen inchecken en in tien minuutjes de security door zijn. Anderhalf uur een beetje rondlopen en rondkijken en dan het vliegtuig in, dat tot de laatste plaats bezet is. We hebben een rustige vlucht, hoewel halverwege het vliegtuig een 'sprongetje' maakt. Het levert hier en daar wat angstige blikken op. Misschien de automatische piloot even uitgezet of een stagiair aan de knuppel?

Door een heftige bui begon de training iets later, maar het leverde wel een prachtige dubbele regenboog op.

Oogjes dicht

In München staat de bus klaar voor een rit van twee uur naar ons hotel, waar we om 16.30 uur aankomen. Op elke stoel staat een zakje met sandwiches en twee flessen water en appelsap van een halve liter! Onderweg glijdt het Zuid-Duitse landschap aan ons voorbij. Een agrarisch gebied met hier en daar een dorpje, te herkennen aan de spitse kerktoren. Langzaam verandert het landschap van licht glooiend naar glooiend. Niet iedereen heeft hier van genoten. Bij velen vielen de oogjes dicht.

In het hotel volgt een niet te zware maaltijd, omdat er om 19.00 uur een training op het programma staat. Na een kwartier rijden komen we op het trainingsveld aan. De lucht ziet er bij aankomst angstaanjagend uit: een korte maar heftige bui zorgt voor enige vertraging, maar levert wel een prachtige dubbele regenboog op. De temperatuur is prettig en het veld is vochtig en glad geschoren. Ideaal dus voor een training, waarbij eerst de spieren goed losgemaakt worden. Wat na een dag zitten is dat wel nodig!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven