Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Wonderen: 'Engeland goed partij geboden'

Ruud Scheper
KNVB Media
10 mei 2017, 19:30

Van Wonderen: 'De jongens hebben alles wat ze hadden in de wedstrijd gegooid en als team geknokt'. - Foto: KNVB Media

Engeland is een van de kanshebbers om het toernooi te winnen, zo wist KNVB-coach Kees van Wonderen al voorafgaand aan het laatste pouleduel tegen de Engelsen. Verwonderd over het niveau van de tegenstander was hij dan ook niet na de 3-0 nederlaag. "Ik vind dat we goed partij hebben geboden.”

De jongens hebben alles wat ze hadden in de wedstrijd gegooid en als team geknokt

Nee, ontevreden was hij zeker niet. Oké, na een prima beginfase was in het vervolg niet elke pass zuiver, niet elke aanname goed en niet elke bal strak genoeg ingespeeld. Dat was ook hem niet ontgaan. “Maar dat had ook alles met de kwaliteit van de tegenstander te maken”, vond Van Wonderen. “De jongens hebben alles wat ze hadden in de wedstrijd gegooid en als team geknokt. Dat vond ik mooi om te zien.”

Cruciale momenten

Twee cruciale momenten gaven de doorslag, zo had hij gezien. Moment één was de eerste tegentreffer, moment twee was de bal achter de verdediging waardoor Tijn Daverveld aan de noodrem moest trekken en met rood kon inrukken. “Toen was het direct klaar”, bekende de coach. “Op dit niveau worden dat soort momenten afgestraft. En ja, dan zijn zij een stapje verder dan wij in hun ontwikkeling.”

Ik vond dit de beste wedstrijd van onze kant. Het niveau van de tegenstander meegerekend

Speel met lef, zo had hij zijn spelers meegegeven voor het derde en cruciale pouleduel. “Dat heb ik te weinig terug gezien in de wedstrijd. Het laatste beetje echte overtuiging om de wedstrijd te willen winnen heb ik gemist. Maar nogmaals, dat kwam ook door het niveau van de tegenstander. Ik vond dit de beste wedstrijd van onze kant. Het niveau van de tegenstander meegerekend.”

Duitsland top

Zaterdag wacht in de kwartfinale Duitsland. Wordt dat duel gewonnen dan plaatst Onder 17 zich niet alleen voor de halve finales van het EK, maar ook voor het WK, dat in oktober in India wordt gehouden. Zover is het nog lang niet, beseft ook Van Wonderen zich terdege. “Duitsland is van een gelijk niveau als Engeland. Maar of je nou Duitsland treft, of Engeland, of Spanje. Het zijn allemaal goede ploegen die je niet zo maar opzij zet.”

Fysiek en technisch is Duitsland top

Een blik op de eerste drie wedstrijden van de Duitsers leert dat het bereiken van de halve finales geen gemakkelijke opgave gaat worden. “Ze scoren gemakkelijk”, constateerde ook de oefenmeester. “Dat wordt eenzelfde soort krachtmeting als vandaag. Fysiek en technisch is Duitsland top. Natuurlijk hebben wij een kans, maar het zit hem in de kleine dingetjes of het ons gaat lukken om de halve finales te bereiken.”

Onder 17 naar kwartfinales EK ondanks ruime nederlaag Onder 17 naar kwartfinales EK ondanks ruime nederlaag Lees hier het wedstrijdverslag.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen