Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog O17: Keepers winnen altijd met bowling

KNVB Media
KNVB Media
9 mei 2017, 8:45

Onder 17 op het EK: na twee duels vier punten in de tas. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt in Kroatië het EK, dat van 3 tot en met 19 mei wordt gehouden. Tegenstanders van de ploeg van coach Kees van Wonderen in de poulefase zijn Engeland, Oekraïne en Noorwegen. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep talenten.

Zondagochtend een zeer korte wandeling naar het sportcomplex recht tegenover ons hotel. De betegeling buiten de hal werd ons speelterrein. Weer gingen er naast twee voetballen ook twee basketballen mee. Wat had Peter van Dort nu weer bedacht?

De groep die het meeste vals speelde, wordt ook - helaas - de winnaar.

Eerst de spieren losmaken, waarbij onder meer gebruik gemaakt werd van het hekwerk. Daarna spelvormen met de ballen. Twee rijen en dan de bal zo snel mogelijk doorgeven, eerst over het hoofd, dan om en om, links en rechts. De achterste dribbelt naar voren, totdat er dertig meter overbrugd is. De troostprijs voor de verliezers is tien maal opdrukken. Als onbevooroordeeld toeschouwer moet mij van het hart dat de groep die het meeste vals speelde ook - helaas - de winnaar werd.

Gelijkspel

Keeper Jasper Schendelaar.

Tot de sportmaaltijd om 14.30 uur kreeg iedereen de ruimte om daar zelf een invulling aan te geven. Tot onze grote verrassing kwam Cary, onze TLO uit Duitsland, onze wedstrijd bekijken. Mike had al wel aan mij om een toegangskaart gevraagd, maar niet gezegd voor wie die bedoeld was. Een leuk en gezellig weerzien dus, dat wel werd getemperd door het gelijkspel tegen Noorwegen, hoewel de strafschop in blessuretijd veel goedmaakte.

's Avonds bij het bekijken van de wedstrijdbeelden gaf Kees van Wonderen aan dat er mogelijkheden zijn om een afspraak te maken voor een gesprek met één van de stafleden. "Heb je een vraag, wil je iets uitleggen of verklaren, meld je aan."

Strak en hard

Keeper Fabian de Keijzer.

Maandagmorgen vindt de hersteltraining plaats in een fitnesscentrum. De helft gaat 25 minuten op de fiets en de andere helft krijgt grondoefeningen, waar een aantal stafleden ook aan meedoet. Daarna wisselen.

Om 12.45 uur is het studietijd voor de vier eindexamenkandidaten en om 14.00 uur begint de lunch. Na de verplichte rust gaan we om 15.45 uur met de bus naar een bowlingcentrum, waar om de prijzen gestreden wordt. Jasper en Fabian hebben als keepers een voordeeltje: strak en hard gooien zij de bowlingballen richting de pins. Vervolgens een uurtje door het centrum struinen op zoek naar koopjes voor familieleden of vriendinnen, of voor zichzelf.

De dag zonder voetbal wordt afgesloten met een bezoek aan een pizzeria. Even geen pasta, kip en broccoli, maar heerlijke, krokante en grote pizza's. Na het eten worden de winnaars van de bowlingcompetitie gehuldigd: naast Jasper en Fabian is dat Justin.

Rookvrije pizzeria

Patrick moest wel een pizzeria uitzoeken, waar niet gerookt mag worden. In het wandelgedeelte van het centrum is gelukkig een rookverbod. Elders zit er op de deur van veel cafés en restaurant een sticker die aangeeft: hier mag gerookt worden. Een omgekeerde wereld dus.

Een relaxte en ontspannen dag om de batterij weer op te laden, zodat spelers en staf dinsdag met volledige inzet zich gaan focussen op de wedstrijd tegen Engeland, dat zich al geplaatst heeft voor de kwartfinales.


KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen