Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog O17: Een drukke dag en een verjaardag

KNVB Media
KNVB Media
3 mei 2017, 7:30

De winnaars van de 5-tegen-5-competitie. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt in Kroatië het Europees kampioenschap, dat van 3 tot en met 19 mei wordt gehouden. Tegenstanders van de ploeg van coach Kees van Wonderen in de poulefase zijn Engeland, Oekraïne en Noorwegen. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep talenten.

Dinsdag is de eerste dag van - hopelijk vele - niet-wedstrijddagen met een vast
patroon. Hoe ziet zo’n dag eruit?

  • 08.30 uur stafbespreking
  • 09.00-09.30 uur ontbijt met vrije inloop
  • 10.00 uur bespreking
  • 10.30-11.15 uur tapen en verzorging
  • 11.15 uur vertrek naar trainingsveld
  • 11.30-12.15 uur training
  • 14.00 uur lunch
  • 14.30-15.30 uur rust
  • 16.00-18.15 uur studie
  • 18.30 uur diner
  • 22.00 uur gezonde snacks
  • 22.30 uur op de kamers

Voorbereiden op de training.

Vandaag één keer een bespreking, morgen misschien twee. De tijdstippen veranderen wel, afhankelijk van de afstand naar het trainingsveld. We trainen bijna elke keer op een ander veld.

De UEFA verdeelt de velden zo eerlijk mogelijk over de acht teams, zodat er gemiddeld evenveel reistijd is. Voor coach Kees van Wonderen en teammanager Patrick Rebergen is dit een vernieuwde kennismaking. Begin april waren zij voor de loting al in Zageb. Zij hebben toen het hotel en alle velden geïnspecteerd, zodat we nu niet voor verrassingen komen te staan.

Jarige Thijs

Jarige Thijs Oosting.

Is er dan verder nog iets te melden? Zeker wel! Thijs Oosting is jarig. Aan het begin van de bespreking wordt hij toegezongen. Kees feliciteert hem en spreekt hem toe. Zijn slaap- en trainingsmaatje, Justin, neemt ook het woord en weet Thijs mooi neer te zetten. Schaamte wordt overwonnen!

Aangezien dit het EK is, zijn er voor stafleden en spelers allerlei verplichtingen. Deze dag worden de tenues door de UEFA gecontroleerd op kleuren en uitingen. Kloppen de kleuren van de kleding van spelers en keepers ten opzichte van de tegenstanders? Zijn de nummers en overige uitingen niet te groot? Er wordt met een centimeter gemeten. Zo ook op de keepershandschoenen. Te groot? Dan wordt er een stukje met tape afgeplakt.

Duidelijk gemaakt dat sportiviteit voorop staat

In de middag is er een meeting met de Heads of Delegations en de teammanagers. De UEFA-regels worden doorgenomen en er kunnen vragen gesteld worden. Voor de teams en hun trainer is er om 19.00 uur een meeting met de scheidsrechters. Daarin worden de regels nogmaals uitgelegd en er wordt duidelijk gemaakt dat sportiviteit voorop staat en waar scheidsrechters sancties voor kunnen geven. Hans, onze arts, heeft een meeting, bedoeld voor alle teamartsen.

Om 20.00 uur is er een UEFA-fotoshoot, waarbij alle spelers en de hoofdcoach voor de camera
verschijnen. Al met al, een drukke dag dus.

Kwalificatie WK 2018

Hoe staat Oranje ervoor in de kwalificatie voor het WK?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen