Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje onder 17 loot Engeland, Noorwegen en Oekraïne

KNVB Media
KNVB Media
3 april 2017, 22:00

Dogucan Haspolat speelt met Onder 17 op het EK tegen Engeland, Noorwegen en Oekraïne. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt op het EK in Kroatië tegen Engeland, Noorwegen en Oekraïne. Dat is het resultaat van de loting, die eerder vandaag, maandag 3 april, plaats vond in Zagreb. Onder 17 start in groep D op 4 mei tegen Oekraïne, speelt vervolgens op 7 mei tegen Noorwegen en sluit op 10 mei de groepsfase af met het duel tegen Engeland.

Als het team compleet is, is Engeland voor mij de grote favoriet

Coach Kees van Wonderen, aanwezig bij de loting, is gematigd positief: “Engeland heeft een ongelofelijk sterk team, dat hebben we tijdens een oefenduel in Portugal eerder dit jaar al gemerkt. Als het team compleet is, is Engeland voor mij de grote favoriet. Noorwegen en Oekraïne ken ik niet, maar daar zullen we ons goed op voorbereiden. Wij moeten gewoon zorgen dat we bij de eerste twee van de groep zitten. En als ik kijk naar bijvoorbeeld groep A, met Italië, Spanje, Turkije en Kroatië, dan hadden we het ook slechter kunnen treffen.”

Thomas Buitink speelde een belangrijke rol tijdens de Eliteronde in eigen land.

Van Wonderen kijkt uit naar het toernooi, dat vooral voor de spelers een geweldige ervaring zal zijn: “We zijn het hele jaar met een proces bezig, waarvan de eindronde in feite de slagroom op de taart is. Voor de jongens wordt het hoe dan ook een prachtige ervaring, waar ze de rest van hun carrière profijt van gaan hebben.”

EK 2017 in Kroatië

Kroatië organiseert dit jaar het EK voor spelers onder 17 jaar. Aan het toernooi doen zestien landen mee, waarbij Kroatië als gastland al automatisch gekwalificeerd was. Het toernooi vindt plaats van 3 tot en met 19 mei 2017. De beste vijf landen van het EK kwalificeren zich tevens voor het WK voor spelers onder 17 jaar, dat later dit jaar in India wordt gespeeld. Het EK wordt live uitgezonden door Eurosport.

  • De beste vijf landen van het EK kwalificeren zich tevens voor het WK voor spelers onder 17 jaar

De drie tegenstanders op het EK zijn geen onbekenden voor Oranje onder 17. Tegen Oekraïne kwam Oranje onder 17 al vier keer eerder in het veld, waarbij drie overwinningen en een gelijkspel werden geboekt. Ook tegen Noorwegen heeft Nederland een positieve balans: van de 11 ontmoetingen won Oranje onder 17 er vijf en eindigden er vier in een gelijkspel. Slechts tweemaal behaalde Noorwegen een overwinning. Engeland heeft als enige van de drie tegenstanders uit groep D een positieve balans tegen Nederland. De Engelsen wonnen zeven van de 19 duels, tegen vijf overwinningen voor Nederland.

Zonder puntverlies

Oranje onder 17 won in de kwalificatiereeks voor het EK in Kroatië alle duels. In oktober 2016 boekte Onder 17 in Hongarije in de eerste kwalificatieronde drie eenvoudige overwinningen: 2-0 tegen Denemarken, 9-0 tegen Liechtenstein en 4-0 tegen Hongarije. Tijdens de Eliteronde in eigen land werden in maart 2017 achtereenvolgens België (2-0), Wit-Rusland (3-2) en Italië (2-1) verslagen.


Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen