Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog Onder 17 - Wat doet een teammanager?

KNVB Media
KNVB Media
16 maart 2017, 12:00

Patrick Rebergen is als teammanager verantwoordelijk voor alle zaken rondom het voetbal. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 14 tot en met 19 maart in eigen land de Eliteronde. Via dit kwalificatietoernooi kan de ploeg van coach Kees van Wonderen zich plaatsen voor de EK-eindronde. Tegenstanders in Uden en Groesbeek zijn achtereenvolgens België, Wit-Rusland en Italië. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep talenten die in mei 2017 van de partij wil zijn op de EK-eindronde in Kroatië.

Woensdag, bijkom-dag. Hersteltraining en alle andere dagelijks terugkerende activiteiten. Een mooi moment om de schijnwerper te richten op onze teammanager Patrick Rebergen. 

Wie is Patrick Rebergen? 

Ik ben 34 jaar, samenwonend, 2 kinderen van 3 en 7. Ik heb mijn hele voetbalcarrière gespeeld bij VRC Veenendaal: van de jeugd tot het eerste, dat op zaterdag in de eerste klasse speelde. Twee jaar geleden ben ik gestopt, omdat ik niet genoeg tijd had om te trainen en te spelen. Ik heb voor de vereniging altijd vrijwilligerswerk gedaan en op dit moment ben ik lid van de technische commissie. 

Na mijn studie HEAO commerciële economie kwam ik in 2008 via een uitzendbureau bij de KNVB. Anderhalf jaar geleden werd ik teammanager Oranje onder 15,16 en 17. 

Wat houdt je functie in? 

— 'Bij een UEFA-kwalificatietoernooi wordt er streng opgetreden.'

Ik ben verantwoordelijk voor alle zaken rondom het voetbal: hotels regelen, vliegtickets, contact met buitenlandse bonden, dagprogramma’s maken en dat alles in nauw contact met de trainers. Als er toernooien in Nederland zijn (bij onder 15 en 16 vooral), bezoek ik de hotels en de trainingsaccommodatie. Ook ben ik verantwoordelijk voor de buitenlandse teams. 

Bij een UEFA-kwalificatietoernooi zijn er meer regels en wordt er ook streng opgetreden, als je een regel overtreedt. Kom je voor een tweede keer te laat uit de kleedkamer, dan riskeer je een boete. Ik moet me dus goed verdiepen in het reglementenboekje, dat maar liefst 60 pagina's telt. 

Is het afwisselend werk? 

Zeker, gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk onderweg of op locatie. Het is niet echt stressvol, maar wel een heel drukke bezigheid van vroeg in de morgen tot laat in de avond. Ik ben altijd via de mail, de telefoon en de app bereikbaar voor de staf, de spelers, het hotel en de KNVB in Zeist. Het is een ervaringsvak: elke toernooi levert weer nieuwe ervaringen en probleempjes op, die jij op moet lossen. Ondanks alle drukte en onverwachte dingetjes slaap ik prima. Ik schrijf voor het slapen gaan de punten op, die de volgende dag nog gedaan moeten worden.

Wat maak je allemaal mee? 

Werken met een professionele staf is heerlijk. Je doet het samen en dat voelt goed

Mijn leukste ervaring was het EK, mijn eerste EK, waar we onverwacht de halve finale haalden. In een “vreemd” land, Azerbeidzjan, met een andere cultuur. Jan Willem Hoogendoorn, onze zeer ervaren Head of Delegation, was gelukkig mijn steun en toeverlaat. Blessures van spelers zijn de minpunten tijdens een toernooi. Zeker in ernstige gevallen als een beenbreuk, dan komen er veel emoties los.

Wanneer is het toernooi voor jou geslaagd?

Mijn doel is bereikt als we de beker in ons hand hebben en we zonder kleerscheuren het toernooi beëindigd hebben. Werken met een professionele staf is heerlijk. Je doet het samen en dat voelt goed. Als aan het eind van het toernooi de spelers en staf je bedanken voor de goede organisatie, ja, dan ga ik met een goed gevoel naar huis. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen