Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog O17: De eerste volle dag

KNVB Media
KNVB Media
13 maart 2017, 8:45

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 14 tot en met 19 maart in eigen land de Eliteronde. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 14 tot en met 19 maart in eigen land de Eliteronde. Via dit kwalificatietoernooi kan de ploeg van coach Kees van Wonderen zich plaatsen voor de EK-eindronde. Tegenstanders in Uden en Groesbeek zijn achtereenvolgens België, Wit-Rusland en Italië. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep talenten die in mei 2017 van de partij wil zijn op de EK-eindronde in Kroatië.

Vandaag is het weer een dag met de bekende vaste onderdelen: eten, studie, rusten, training, vrije tijd. Op verzoek van de spelersraad is het ontbijt tussen 9.00 en 10.00 met vrije inloop. Dat betekent dat de speler zelf mag bepalen hoe laat hij aanschuift. Om 9.10 komen de eersten binnen en de laatsten net na 9.30. Om 10.00 is iedereen in ieder verzadigd en kan de studie beginnen. Een ruime zaal, prima verlichting, genoeg stopcontacten en een tafel voor elke speler. Beter kunnen zij en ik het niet wensen.

Beperkte inspanning

Na de lunch is er tijd voor rust of beperkte inspanning. De tafeltennistafel maakt overuren. Overal waar je komt, hangen beeldschermen van groot tot zeer groot met vandaag natuurlijk wedstrijden uit de Eredivisie. Hangend of zittend zien we Feyenoord winnen van AZ.

Om 15.45 legt Kees uit hoe de training opgebouwd is. Eerst gaan we naar het hypermoderne sport medisch centrum, waar 9 jongens op de spinningfiets stappen en 10 minuten warming up doen, ondertussen kijkend naar de laatste 10 minuten van Feyenoord-AZ. De andere 9 o.l.v Peter houden zich bezig met oefeningen rompstabiliteit. Steeds één van de spelers telt het aantal te verrichten handelingen. Daarna het veld op, een rondootje en de training, toegespitst op wat het team te wachten staat de komende 3 wedstrijden.

Inpakken geblazen

Na het diner is het inpakken geblazen en om 19.45 rijdt de officiële KNVB-bus van het “grote” Oranje richting Uden, waar we in het Van der Valkhotel verblijven. Ook de Belgen zitten in dit hotel. De indeling is zodanig, dat we elkaar - in ieder geval tot de derby der lage landen - niet zullen tegenkomen. De meeste stafleden rijden met hun eigen auto achteraan. Zo kunnen vanuit Uden komende zondag direct naar huis. Peter Uneken, Nick en ik reizen met de bus mee. Onze vrouwen komen ons ophalen, nadat ze eerst natuurlijk de wedstrijd tegen Italië bijgewoond hebben. Wie wil dat niet?

Een uurtje later deelt Patrick de kamerpasjes uit en om 21.30 zijn er nog broodje, en yoghurtjes voor de altijd hongerigen. Morgen weer een dag als vandaag, hoewel het wel langzaam begint te kriebelen. Ook bij ons.

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen