Engeland te sterk voor Onder 17

14 februari 2017, 15:30

Het basiselftal van Onder 17 voorafgaand aan het duel tegen Engeland. - Foto: KNVB Media

Drie duels, één punt. Nee, tevreden met het resultaat tijdens de Algarve Cup in Portugal kon Kees van Wonderen moeilijk zijn. In het laatste duel tijdens het vierlandentoernooi verloor Oranje onder 17 met 1-0 van Engeland.

"We hebben terecht verloren van een heel sterke tegenstander", was Van Wonderen eerlijk. "Ze waren niet alleen fysiek heel erg sterk, maar ze konden ook nog eens goed voetballen." Echt ontevreden was de coach echter niet met het optreden van zijn mannen. "We hebben ons mooi kunnen meten op dit topniveau. En om hierin mee te kunnen komen, moeten we alle zeilen bij zetten. Dat hebben de jongens gedaan en dat was mooi om te zien. Dit zijn wedstrijden waar je een hoop van leert."

Engeland beresterk

Zeker in de eerste helft had Onder 17 het moeilijk tegen de beresterke Engelsen. De eerste drie, vier kansen waren dan ook voor de tegenstander. Zo ramde de Stephen Walker de bal na een knappe individuele actie op de vuisten van Oranje-goalie Jasper Schendelaar, terwijl diezelfde doelman niet lang daarna wederom handelend moest optreden toen een corner bij de tweede paal terechtkwam en werd ingeschoten. Gelukkig voor Onder 17 stond Schendelaar op de juiste plek.

Na een minuut of 25 deed Oranje voor het eerst van zich spreken. De mee opgekomen Kik Pierie slingerde de bal achter de laatste linie van de tegenstander op het hoofd van Zakaria Aboukhlal, maar diens poging verdween over het doel van de Engelsen. Aan de andere kant was het wel raak. Een aanval over de linkerkant kwam via een ingenieus lobje bij Walker, die niet twijfelde en raak knikte.

Kansjes voor Oranje

Op een kansje voor Aboukhlal na, op aangeven van Mallahi, moest Onder 17 het hebben van de tweede helft. Vol overgave knokte de equipe van Van Wonderen in het tweede bedrijf voor de gelijkmaker. Kansjes waren er dit keer wel, in tegenstelling tot de eerste helft. Zo dribbelde Myron Boadu de zestien in, legde hij de bal terug op Thomas Buitink, die op zijn beurt het overzicht bewaarde en Dogucan Haspolat in staat stelde om te vuren. De poging van de middenvelder spatte echter uiteen op de vuisten van Curtis Anderson.

De grootste kans van was even later voor aanvoerder Pierie. Mee naar voren gesneld kreeg hij de bal bij de tweede paal van de ingevallen Daniël van Kaam. Zijn diagonaal ingekopte inzet schampte de paal en verdween over de achterlijn. In de slotfase kwam Lutsharel Geertruida als stormram de voorste gelederen nog versterken. Het leverde wel gevaar op, onder meer een knal van Buitink, maar de gewenste gelijkmaker viel niet.