Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Remise O17 tegen Duitsland

Ruud Scheper
KNVB Media
10 februari 2017, 18:45

Onder 17 speelde met 2-2 gelijk tegen Duitsland. - Foto: KNVB Media

Hij hield er een gemengd gevoel aan over, KNVB-coach Kees van Wonderen. Ja, hij was tevreden over het vertoonde spel en de 2-2 uitslag tegen het sterke Duitsland. Maar aan de manier waarop de Duitsers dat gelijkspel uiteindelijk binnensleepten, hield Van Wonderen een nare smaak over.

“Ik vind een wedstrijd op het scherpst van de snede geen enkel probleem”, begint hij zijn relaas over de wedstrijd. “Maar dit ging te ver wat mij betreft. Ze schreeuwden werkelijk om alles. En de hele bank deed mee. Dan wordt je haast gedwongen om daar ook in mee te gaan. Ik vind niet dat je daar wat van leert. Dat is iets wat wel blijft hangen na de wedstrijd, ja.”

Bovenliggende partij

En dat was zonde, want Oranje onder 17 liet in het eerste duel van de Algarve Cup in Portugal zien dat het prima mee kon in de strijd tegen een topland. Sterker nog, Onder 17 was in het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het resulteerde na een kwartier in een eerste kans voor Daishawn Redan. De spits kreeg de bal op aangeven van Myron Boadu, maar mikte net te hoog.

Diezelfde Boadu stond ook aan de basis van de tweede kans, niet zo gek veel daarna. De buitenspeler legde de bal terug richting Zakaria Aboukhlal, constateerde dat er met diens poging niet zo heel veel mis was, maar zag ook tot zijn spijt dat de Duitse doelman Christian Früchtl met een geweldige redding de bal uit het doel ranselde.

Verdiende voorsprong

Kort voor de pauze kwam Oranje alsnog op een 1-0 voorsprong. Aboukhlal werd weggestoken door Redan en maakte alleen voor Früchtl geen fout. Lang kon Onder 17 niet genieten van die voorsprong, want een minuut later lag de bal achter Fabian de Keijzer, waarbij de doelman van Oranje er niet helemaal lekker uitzag.

Ook in de beginfase van de tweede helft was het Nederland die de lakens uitdeelde. Nadat Tijn Daverveld met een goed blok een Duitse aanval onschadelijk had gemaakt, ging Mo Mallahi aan de rechterkant van het veld op avontuur. Hij keek opzij, zag Aboukhlal en slingerde de bal perfect op maat voor de goal. Diens poging verdween echter net over het doel.

Kantelende wedstrijd

De op dat moment verdiende voorsprong kwam er even later alsnog. Redan koos aan de linkerkant de diepte, maakte een één-twee met Aboukhlal, die de bal achter zijn standbeen langs weer bij Redan bezorgde en schoof de bal in de verre hoek; 2-1. Duitsland reageerde onmiddellijk en gooide zoveel energie in het duel dat Oranje nauwelijks meer onder de druk uit kwam en de gelijkmaker eigenlijk niet kon uitblijven. 

Even had Van Wonderen de hoop dat dat wel het geval was, maar al aanbeland in de blessuretijd kregen de Duitsers een strafschop. “Onterecht”, oordeelde de coach na het zien van de beelden. “Maar als je zoveel lawaai maakt bij alles wat er gebeurt, dan krijg je zo’n penalty mee. Jammer, maar ik vind dat we tevreden kunnen zijn over het spel. Het had heel hard geregend waardoor het veld moeilijk bespeelbaar was. Desondanks hebben we toch heel aardig gevoetbald. Dat is een compliment waard. Nu is het op naar zondag, dan wacht Portugal. Weer een mooi potje.”

Statistieken

Wedstrijd
Onder 17 – Duitsland 2-2 (1-1).

Scoreverloop
38. Zakaria Aboukhlal 1-0, 39. Dennis Jastrzembski 1-1, 65. Daishawn Redan 2-1, 80+3. Jean-Manuel Mbom 2-2 (strafschop).

Opstelling
De Keijzer, Geertruida, Daverveld, Bakker, Pierie (65. Smeulers), Mallahi (52. Van Kaam), Haspolat, El Bouchatoui (77. Buitink), Boadu (52. Van Hoeven), Redan (65. Kokcu), Aboukhlal.


KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen