Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog O-17: Op naar Portugal

KNVB Media
KNVB Media
8 februari 2017, 13:45

Kees van Wonderen legt de training even stil om met zijn spelers te praten. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar bereidt zich deze week met de Algarve Cup voor op de Eliteronde. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep talenten dat in mei 2017 van de partij wil zijn op de EK-eindronde in Kroatië.

Na 3,5 maand wordt de draad weer opgepakt. Dinsdag 7 februari vanaf half 12 druppelen de geselecteerden het Van der Valkhotel in Sassenheim binnen. Veel bekende gezichten, maar ook enkele nieuwe, die ietwat schuchter om zich heen kijken. Voor het eerst geselecteerd, door de spanning slecht geslapen en nu met hun trotse ouders de draaideur door voor een eerste kennismaking met hun medespelers en de staf.

Echte werk

Gelukkig kennen de meesten elkaar vanuit de competitie. Maar toch, dit is het 'echte' werk. Hier staat veel op het spel. De komende week presteren op het hoogste niveau, geselecteerd worden voor de Eliteronde in maart in Nederland en bij plaatsing .......naar het EK in mei in Kroatië. Het is nogal wat als je 16 of net 17 bent en dit kan je overkomen! Maar ook als je hierna niet geslecteerd wordt, gaat je leven gewoon door en heb je er in ieder geval een prachtige, leerzame en zinvolle trip aan overgehouden. De eerste dag verloopt anders dan normaal. Een paar geselecteerden speelt woensdagmiddag nog een belangrijke wedstrijd: AZ - PSV onder 17 en dezelfde avond staan twee Ajax-spelers op het veld in hun wedstrijd Youth League.

Peter Uneken, trainer van PSV onder 17 en onze assistent-coach, is daarom niet bij de eerste training aanwezig. Zijn plaats wordt ingenomen door Youri Mulder, die ook bij de tweedaagse stages in Zeist als trainer zijn aandeel had. Tijdens deze korte stages werden de spelers en de staf in de avond getrakteerd op optredens: een interview met Youri van Gelder en een lezing van Ron Jans. Natuurlijk was er alle ruimte voor het stellen van vragen. Een optreden van twee rappers, waarbij de spelers zelf ook aan de slag gingen om een rap te schrijven, werd gewaardeerd door de spelers.

Lunch

Tijdens de lunch neemt Kees van Wonderen, de coach, kort het woord. Later op de avond, als de groep compleet is, zal hij verder ingaan op zijn inleiding: een echte professional heeft een plan. Welk plan hebben jullie?

Elk  jaar nodigt de KNVB een trainer onder 17 uit om mee te gaan. Doel is om te ervaren wat er zoal in een week gebeurt en gedaan wordt. Leerzaam en zinvol om eens in de keuken te kijken en uitdagend om ook een rol te spelen in wat er de komende week op het programma staat: drie toplanden als tegenstanders: Duitsland, Portugal en Engeland.

Uitnodiging

Sander van Gessel, oud-speler bij onder andere FC Groningen, Heerenveen, NAC, Sparta, FC Edmonton in Canada en JEF United in Japan, heeft dit jaar de uitnodiging ontvangen om mee te gaan.

Met hem zit ik op dit moment - dinsdag 21.00 uur- in het RYANAIR- vliegtuig, want de Transavia-vlucht van woensdag is volgeboekt. De grijze golf, waartoe ik zelf ook behoor, slaat toe......op naar het mooie weer in Portugal! Dat kon nog wel eens tegenvallen, gezien de voorspellingen. Dat maakt ons niets uit: wij zijn aan het werk, komen om te voetballen en om van het getoonde te genieten. Verder valt er dus niets te melden van het voetbalfront. Morgen dan maar verder.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen