Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 superieur naar poulewinst

KNVB Media
KNVB Media
3 oktober 2016, 18:15

Juan Familio Castillo scoorde vanaf de stip voor Onder 17. - Foto: KNVB Media

Even wreef Kees van Wonderen zich in de ogen, maar het stond er toch echt. Na drie EK-kwalificatiewedstrijden veroverde Oranje onder 17 niet alleen het maximale aantal punten in drie wedstrijden, maar behaalde het ook een doelsaldo van +15. “Super”, vond ook de KNVB-coach. “Dit hadden we niet durven dromen in een vooraf toch moeilijke poule met Denemarken en Hongarije.”

Nadat eerder Denemarken en Liechtenstein achtereenvolgens met 2-0 en 9-0 moesten buigen voor de dadendrang van Oranje, was het maandag de beurt aan het gastland. Even was Onder 17 onder de indruk van de publieke belangstelling voor het duel, maar na een minuut of vijf spelen schudde het de schroom van zich af. Het resulteerde in een klinkende 4-0 overwinning. “En die had nog wel wat hoger mogen uitvallen”, zag Van Wonderen.

Ingenieuze steekbal

Na een minuut of zeven kwam Onder 17 op een 1-0 voorsprong. Juan Familio-Castillo lobte de bal achter de defensie van de Hongaren, waar Zakaria Aboukhlal de ingenieuze steekbal over de keeper via de onderkant van de lat tot doelpunt promoveerde. Van Wonderen was net gaan zitten of hij vloog alweer in de benen. De inzet van Achraf el Bouchataoui verdween echter in het zijnet.

Onder 17 hield de druk er vol op wat resulteerde in kansen voor Aboukhlal en uiteindelijk de 2-0 van Castillo. Een puike slalom van Daishawn Redan werd op onreglementaire wijze onderbroken in het vijandelijke strafschopgebied, waarna Castillo de toegekende strafschop onberispelijk raak knalde. Nog voor de pauze had het maar zo maar 3-0 kunnen staan, maar Aboukhlal kreeg het projectiel niet tussen de palen.

Definitieve nekslag

Mochten de Hongaren nog illusies hebben gekoesterd om zich weer terug in het duel te knokken dan konden die snode plannen na de pauze al vlug de prullenbak in. Redan schoot na een minuut of drie raak na een goede actie van Myron Boadu en even later wist diezelfde Boadu een geweldig dribbel zelf doeltreffend af te ronden.

In het vervolg kreeg Onder 17 nog legio kansen, maar vooral invaller Mohamed Mallahi had het vizier niet op scherp. “Dat is het enige dat we die jongens kunnen verwijten”, vond Van Wonderen. “Dat de score is blijven steken bij 4-0, want dat had gemakkelijk meer kunnen en moeten zijn. Maar aan de andere kant, daar balen die jongens en in het bijzonder Mallahi zelf het meeste van, want die had dolgraag gescoord.”

Hallucinerende cijfers

Door de 4-0 overwinning in het laatste pouleduel plaatste Onder 17 zich als groepswinnaar voor de Eliteronde. En dat was belangrijk, zo wist Van Wonderen. “Want zo ontloop je mogelijk de andere toplanden. In de poules die al zijn gespeeld zijn er meerdere landen met negen punten, net als wij, maar het lijkt me sterk dat iemand een beter doelsaldo gaat hebben.”

De vijftien doelpunten voor en de nul goals tegen moeten vertrouwen geven voor de toekomst. “Dit is geweldig”, vond de coach. “We hebben genoten van de optredens van deze jongens. Ze willen echt heel graag en zijn bereid om veel arbeid te leveren. Dat heeft geresulteerd in veel kansen en veel goals. En ook als groep zijn we dichter naar elkaar toegegroeid. Dit belooft nog wat.”

Statistieken

Wedstrijd
Oranje onder 17 – Hongarije 4-0 (2-0).

Scoreverloop
7. Zakaria Aboukhlal 1-0, 27. Juan Familio-Castillo 2-0 (strafschop), 43. Daishawn Redan 3-0, 51. Myron Boadu 4-0.

Opstelling Nederland
Schendelaar, Daverveld, Bakker, Pierie, Geertruida, Redan (54. Mallahi), Haspolat, El Bouchataoui (69. Lathouwers), Castillo, Aboukhlal (47. Van Hoeven), Boadu.


Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen