Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog O17: Support van huis

KNVB Media
KNVB Media
18 mei 2016, 9:45

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 5 tot en met 21 mei het Europees kampioenschap in Azerbeidzjan. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 5 tot en met 21 mei het Europees kampioenschap in Azerbeidzjan. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep Oranjetalenten die in Baku een gooi doet naar de Europese titel.

Dinsdag verloopt routinematig, maar is ook een examendag voor de 4 Vmbo-TL leerlingen. Om 15.30 plaatselijke tijd gaan zij hun examen Nederlands maken op de ambassade. De UEFA zorgt voor een bus, waarmee we gebracht en gehaald worden.

Gesigneerd oranjeshirt

Net als bij het havo-examen worden we gastvrij onthaald. Het hele ambassadepersoneel leeft met ons mee. Onze teammanager heeft dan ook met plezier een gesigneerd oranjeshirt aangeboden aan de ambassadeur. Dat viel in goede aarde en hij gaf direct aan dit shirt in te lijsten en het een mooi plaatsje te geven in zijn kantoor.

De laatste bespreking voor halve finale op woensdag begint om 20.00 uur. De coach zet de bedreigingen en de kansen nog een keer op een rijtje, nadat de beelden van Portugal zijn bekeken. Zoals elke voorlaatste bespreking wordt er een videoboodschap getoond. Voor de wedstrijd tegen was Zweden was dat Youri Mulder. Nu dus weer....en hoe!

Emotionele videoboodschap

Daarna komt Mike, onze keeper, in beeld en direct daarop een videoboodschap van zijn ouders. En zo gaat het bij iedere speler. Hilariteit volop. Maar ook wordt er hier en daar geslikt. Zeventien dagen van huis en dan het liefste wat je hebt in een videoboodschap. Heftig!

Morgen wachten ons nog meer verrassende video-boodschappen en daarna de volgende "finale", te zien op Eurosport 2. Een aantal ouders is in het vliegtuig gestapt. De ambassadeur en zijn gevolg komt weer en hij neemt een aantal enthousiaste mensen mee, die deel uitmaken van een economische delegatie, die hier op werkbezoek is.

Woensdag 18 mei, 13.00
Halve finale EK onder 17: Nederland - Portugal (live op Eurosport 2)


Maak kennis met Dutchy

Dutchy is de mascotte en allergrootste fan van het Nederlands elftal. Hij woont in Zeist en is bij elke thuiswedstrijd van het Nederlands elftal in het stadion te vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen