Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog O17: Het dagelijks werk

KNVB Media
KNVB Media
17 mei 2016, 8:45

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 5 tot en met 21 mei het Europees kampioenschap in Azerbeidzjan. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar speelt van 5 tot en met 21 mei het Europees kampioenschap in Azerbeidzjan. Huiswerkbegeleider Cris Peetsold schrijft regelmatig een blog over deze succesvolle groep Oranjetalenten die in Baku een gooi doet naar de Europese titel.

Wat hebben de jongens zondag goed gespeeld! Dankzij de analyses van Frank en de uitwerking die de technische staf eraan gegeven heeft, hadden de Zweden nauwelijks kansen. Werd er dan geschoten dat liet Mike zien welke kwaliteiten hij in huis heeft.

Knus stadionnetje

De wedstrijd werd in een knus stadionnetje (10.000 plaatsen) gespeeld, waarbij de tribunes vlak naast het veld lagen. Er was een grote groep Nederlandse expats opgetrommeld die zich dan ook liet horen. "Holland, Holland", schalde het door het stadion. Een prima sfeertje. Na het laatste fluitsignaal en de vreugde-uitingen liepen de overwinnaars naar de tribune om de aanhang te bedanken voor hun aanmoedigingen. Om 23.00 gingen we dineren en daarna was het gauw gedaan met de boys. Naar bed en van je rust gaan genieten met het fantastische resultaat nog op je netvlies.

Elke dag stappen we in de bus om naar het trainings- of wedstrijdveld te gaan. Wat opvalt is dat Bakoe veel prachtig aangelegde parken heeft met veel bloeiende plantjes, die ook in Nederland de tuinen kleur geven. Het is overal brandschoon, wat niet verwonderlijk is, want om de 200 meter loop iemand het eventuele vuil op te vegen. Zelfs aan de kant van de rijbaan wordt geveegd, vaak met gevaar voor eigen leven. Ons stadion gisteren lag in een voorstadje en dan is het verschil groot. Een kinderspeelplaats met wat bomen eromheen, flats uit de Sovjettijd, waar de betonrot overal zichtbaar is. Maar waar je ook komt, de mensen zijn altijd vriendelijk, ook al spreken ze nauwelijks tot geen Engels.

Vaste dagpatroon

Maandagmorgen is het weer het vaste dagpatroon. Ondertussen zijn we 16 dagen op pad (het is de 53ste dag van dit seizoen) en kijken we uit naar de 17de interland van dit seizoen. Nu we zo lang op pad zijn, ontstaat een logistiek onderbroekenprobleem. Gelukkig kunnen we bij Mike terecht, die ze met de was meegeeft en de volgende dag liggen ze fris gewassen en keurig opgevouwen op de eigenaar te wachten.

Een aantal jongens, onder wie de beide keepers, gaan met Michael aan de slag in de fitnessruimte en in het zwembad. De anderen gaan naar het trainingsveld voor een hersteltraining. Het rondootje aan het begin geeft veel plezier. De stafleden onder de 50 doen ook mee. En er is niets zo leuk als een panna (Surinaams voor poortje) te zien lukken? En dan ook nog door een staflid: Patrick bij Owen en Mike bij Justin Kluivert! Hun dag kan niet meer kapot! Het gejuich was niet van de lucht. Daarna is het tijd voor het wat serieuzere trainingswerk.

Studietijd

Om 17.00 is het weer studietijd. Jan Willem gaat bij één groep zitten, zodat ik met de 4 Vmbo-TL-leerlingen in een andere ruimte extra aandacht kan geven aan hun examen Nederlands dat morgen op de ambassade gaat plaatsvinden.

Om 21.00 is de dagelijkse bespreking. Frank geeft aan de hand van beelden zijn analyse over het spel van de Portugezen. Daarna geeft Kees zijn mening over de kansen en mogelijkheden. Dinsdag komt hij daar uitgebreid op terug. Tot slot een prachtig door Roel samengesteld filmpje, waarbij al onze spelers ruim in beeld komen. Hun acties, snelheid, kracht, inzet en incasseringsvermogen: een lust voor het oog en respect afdwingend. Een luid applaus na afloop is dik verdiend.


Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen