Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 16 opnieuw onderuit

KNVB Media
KNVB Media
11 maart 2016, 22:30

Onder 16 verloor met 2-1 van Denemarken. - Foto: KNVB Media

Ook tijdens de tweede wedstrijd van het vierlandentoernooi in eigen land is het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar niet tot winst gekomen. Op het veld van Noorwijk leed het team van KNVB-coach Edwin Petersen een 2-1 nederlaag tegen Denemarken. Daishawn Redan maakte de enige Nederlandse treffer.

Petersen sprak kort na afloop van een pijnlijke nederlaag voor zijn ploeg. "De verwachting was dat we in dit duel goed weerstand zouden kunnen bieden en de eerste helft waren wij ook de betere partij. Na rust komen we door een eigen fout echter op achterstand. Totaal onnodig. Daarna krijgen we dan ook nog een strafschop tegen... Dat zijn harde lessen voor het team."

Kansen

Onder 16 begon nog prima aan de wedstrijd en had in het eerste half uur ook weinig te vrezen van Denemarken. Nederland kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te openen, maar liet deze onbenut. "Dan is het wachten tot het moment waarop je zelf aan de beurt bent", sprak Petersen, die ook niet tevreden was over de eerste helft van zijn team. "We speelden op 80, 90 procent. Dat leek voldoende omdat we niet in de problemen kwamen, maar om te winnen wordt er meer gevraagd."

De oefenmeester gaf opdracht om in de tweede helft een tandje bij te zetten, maar het lukte Onder 16 niet om opnieuw het initiatief te pakken. In plaats daarvan werd het spel rommelig. Denemarken profiteerde en maakte acht minuten na rust de openingstreffer. Met een aantal wissels probeerde Petersen het tij nog te keren, maar op knullige wijze veroorzaakte Onder 16 een strafschop, waardoor Denemarken op 0-2 kwam.

Aanslutingstreffer

Via Daishawn Redan - hij werkte een voorzet van Mohamed Mallahi tegen de touwen - deed Onder 16 nog wel iets terug. Het bleef echter bij die ene treffer voor Oranje. "In de laatste tien minuten hebben we nog power play gespeeld en kregen we ook mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de keeper kon onze schoten pakken. Daar hadden de Denen geluk mee."

Al met al moest Petersen concluderen dat het optreden van Onder 16 deze vrijdagavond simpelweg niet voldoende was. "Het ontbrak bij ons aan gogme, we maakten onnodige fouten. Na afloop hebben we de jongens ook verteld dat we ontevreden waren over het spel. De dingen die we aanreiken moeten ze sneller oppakken. Daarnaast heeft nog niet iedereen het besef wat internationaal voetbal inhoudt."

Frankrijk

Onder 16 speelt zondag zijn laatste wedstrijd van het vierlandentoernooi. Dan neemt het team van Petersen het om 15.00 uur op tegen Frankrijk. Drie uur daarvoor staan Italië en Denemarken tegenover elkaar. Inzet van dat duel is de toernooiwinst. Beide wedstrijden worden gespeeld in Noordwijk.

Statistieken:

Nederland - Denemarken 1-2 (0-0).

Scoreverloop: 48. Denemarken 0-1, 63. Denemarken 0-2 (strafschop), 68. Redan 1-2.

Opstelling Nederland: Van Hooff; Kusi, Odental, Botman, De Haas; Smeulers, Geertruida (52. Mendonca), El Bouchataoui; Darkwa (64. Mallahi), Boadu (52. Redan), Van Kaam (64. Buitink).


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen